I-au zdrobit, dar ce folos?!

12
656

Ultimul meci al rugbistilor bârlãdeni din aceastã editie de campionat s-a încheiat cu o victorie cateoricã, trecutã în contul lor. Chiar dacã RC Bârlad a retrogradat din Divizia Nationalã, sansele de a se mentine în continuare în primul esalon au reapãrut. Conducerea clubului, recent destituitã de primarul Bârladului, a atacat în termeni duri decizia de numire a unei noi conduceri.

Formatia din Bârlad s-a despãrtit, frumos, sâmbãtã 5 septembrie, de o nouã editie de campionat dar si de o nouã conducere. Astfel, întâlnirea pe care a sustinut-o, pe teren propriu, RC Bârlad în compania formatiei similare Poli Agro Iasi (liderul play-out-ului) s-a terminat cu un neverosimil 29-8, în favoarea gazdelor. Apreciat a fi derbiul moldav al acestei editii a Diviziei Nationale, meciul a fost la discretia bârlãdenilor. Acestia s-au impus categoric, din pãcate, când toate cãr- tile fuseserã jucate. A recunoscut-o pânã si presedintele clubului, Ilie Pascal. „Am vãzut dãruire totalã pe teren si am vãzut o formatie cu o poftã de joc extraordinarã. Din pã- cate, aceste lucruri au apãrut prea târziu. Dacã pânã acum am avut parte si de ceva ghinion, dublat de un arbitraj uneori potrivnic, dupã acest joc suntem siguri cã ne meritã m locul în Divizia Nationalã“, a spus, la finalul înâlnirii, Ilie Pascal. Dupã cea de-a X-a etapã a playout-ului grupei secunde valorice din Divizia Nationalã RC Bârlad a cumulat 29 de puncte. Iatã cum aratã clasamentul la final de campionat:

1. Iasi 56p
2. Olimpia 56p
3. Suceava 38p
4. Cleopatra 37p
5. Bârlad 29p
6. Brasov 0p

„Un fleac! M-au ciuruit!“

Ultimele declaratii ale staff-ului de conducere al clubului din Bârlad, recent demis de cãtre primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, au fost cel putin la fel de spectaculoase pe cât a fost evolutia din teren a sportivilor. Cel care a iesit aprig la rampã a fost ex-presedintele Ilie Pascal. Acesta a afirmat cã primarul Constantinescu l-a schimbat din functie prea devreme doar pentru cã a cedat presiunilor ex-principalului finantator al echipei, Adrian Pascanu. Trebuie spus cã acesta este si un prieten foarte apropiat al primarului Constantinescu iar cedarea la presiuni a fost doar o simplã formalitate de îndeplinit din partea edilului sef. „La final de activitate pot spune cã sunt foarte multumit de ceea ce am realizat la echipã, alãturi de domnul Gelu Cãuia (ex-antrenorul formatiei bârlãdene, n.r.). Chiar dacã nu am fost anuntat de schimbarea fãcutã de primarul Constantinescu nu pot spune decât cã acesta a cedat prea devreme la niste mizerii, adicã la ordinele lui Pascanu. Numai la îndemnul acestuia am fost noi schimbati. Si pe cine a pus în loc…, ca presedinte?! Pe Ciprian Popa, un om care nu a jucat rugby nici cinci minute în viata lui…! Primarul a gresit pentru cã a pus botul la Pascanu si si-a bãtut joc de munca unui antrenor“, a spus iritat Ilie Pascal. Sansele ca Bârladul sã reintre în Divizia Nationalã începând cu sezonul 2009-2010 au revenit în actualitate dupã ce formatia Cleopatra din Constanta a anuntat cã nu mai are resurse financiare pentru a-si continua activitatea, iar Brasovul nu mai conteazã în calculele matematice. Viitoarea editie de campionat va fi abordatã de RC Bârlad cu Ioan Harnagea pe postul de antrenor si Ciprian Popa pe postul de presedinte al clubului.

12 COMENTARII

  1. Baliverne, care nu fac bine nimanui. Cauia sa-si vada de elevii lui de scoala, sa vedem de unde v-a mai cioli bani. Sa vedem ce deconturi v-a mai umfla, pe ce oameni v-a mai pacali, pe cati v-a mai minti, si pe unde v-a face admosfera buna. La scoala din fundatura unde poate preda, cica este profesor, sa faca pe arbitrul, si sa ia atatia bani in viata lui cati v-a primi de la directorul scolii pt.ca arbitreza cls.III-a, cu a II-a. Apoi sa se gandesca la toate dotoriile neachitate, la oamenii care-i gandesc acum numai de “bine”, pt.a sughita in voie mult si mai ales bine. Ma bucur pt.noua conducere tehnica si administrativa, oameni jos palaria, in urma corora se vad atatea frumoase roade, si care fac cinste acestui sport si de ce nu orasului. Mult succes domnilor HARNAGEA si POPA CIPRIAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.