Femeile democrat-liberale, n liga superioara a politicii

Vinerea trecut, Biroul Permanent Judetean al PD-L Vaslui a aprobat noua structur de conducere interimar a Organizatiei Judetene de Femei (OJF) a PDL, noua presedint a femeilor democrat-liberale din judet fiind profesoara Gica Ursanu. Stabilirea noii conduceri coincide, la nivel judetean, cu demararea unor ample activitti de organizare si reorganizare a filialelor comunale existente, precum si, a precizat Gica Ursanu, cu un program ambitios de nfiintare de noi organizatii de femei, actiune fr precedent pn acum n snul PD-L Vaslui. ntrirea OJF a PD-L Vaslui n vederea alegerilor prezidentiale, dar nu numai, este de altfel principalul obiectiv pe care Gica Ursanu si l-a fixat pentru perioada urmtoare.

La sfrsitul sptmnii trecute, BPJ al PD-L Vaslui a aprobat noua structur de conducere interimar a Organizatiei Judetene de Femei (OJF) a PD-L. Profesoara Gica Ursanu, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, este noul presedinte interimar al Organizatiei, functie pentru care a fost desemnat nc de la sfrsitul lunii iulie. De altfel, actiunile politice si sociale ale femeilor democrat-liberale au nceput nc din acea perioad, cu ntlniri cu organizatiile de femei din municipii si orase, dar si cu primarii din teritoriu, n vederea constituirii de noi organizatii de femei la nivelul comunelor. Un obiectiv important este, pe lng atragerea de noi membre n OJF a PD-L Vaslui, constituirea, n perioada imediat urmtoare, a cel putin cinci organizat ii de femei la nivel comunal, n septembrie, si nc cinci, n luna octombrie. Important este c aceste organizatii nu au existat pe harta PDL- ului vasluian. Sunt sigur c nfiin- tarea lor si activitatea pe care noile membre o vor depune n campania electoral pentru alegerile preziden- tiale vor cntri greu n ziua alegerilor, a precizat Gica Ursanu, care a lansat, totodat, o invitat ie femeilor din judet s se nscrie n rndurile partidului. Presedinta interimar a OJF a PD-L Vaslui a fost implicat, de la desemnarea n aceast functie, n mai multe actiuni politice si sociale, la Gugesti, Munteni de Sus, Delesti si Botesti, si a organizat o dezbatere cu tema Rolul femeii n politic, la care au participat membre de partid din mai multe comune ale judetului, precum si presedintele PD-L Vaslui, deputatul Dragos Iftime. Promovarea principiului egalittii de sanse presupune implicarea n egal msur a brbatilor si femeilor n viata comunittii si a societtii n ansamblu. ntr-o lume a brbatilor, femeile sunt n continuare slab reprezentate nu numai n functiile de conducere, ci si n politic. Aceasta este o realitate trist a Romniei, care claseaz tara noastr pe locul 41 din 58 de tri supuse analizei cu privire la egalitatea de sanse dintre femei si brbati. Organizatia Judetean de Femei a PD-L si-a propus s schimbe aceast stare de fapt. Consider c este nevoie de o prezent mult mai activ a femeilor n viata politic, este nevoie de femeia modern si dinamic – femeia democrat – care s creeze o nou dimensiune si o nou perspectiv n politica romneasc si care s demonteze definitiv mitul femeii aflate n umbra brbatului, a conchis Gica Ursanu, presedinta interimar a Organizatiei Judetene de Femei a PD-L Vaslui.

3 COMENTARII

  1. Sa stiti ca Dna URSANU ARE CONVINGERI POLITICE SI MERITA LOCUL IN FRUNTEA FEMEILOR. A PROBAT INTERES PT INVATAMANT, ESTE DE OMENIE, ESTE CORECTA, PRINCIPIALA. Cate nu ar vrea sa sa fie ca ea?? Bine ca este ajutata de Dna LAIC DANIELA, un ali om deosebit.BRAVO LOR!

  2. Ce vrajeala. Sa inteleg acum ca minciuna in PD-L pleaca de la femei? Nu a facut nimic d-na profesor, decat sa-si puna posteriorul in scaunul inspectoratului si sa roada la covrigi. Ce actiuni? Ce ajutoare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.