Faina, carne si ciocolata expirate

n perioada 4 – 10 septembrie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui a desfsurat 39 actiuni de control pentru verificarea respectrii prevederilor legale privind protectia consumatorilor: 16 actiuni tematice de control si 17 actiuni inopinate si pentru cercetarea reclamatiilor si sesizrilor primite din partea consumatorilor.

Verificrile au fost efectuate att n mediul urban (Vaslui, Brlad, Husi – 66% din actiuni), ct si n mediul rural (34% din actiuni). n aceiasi perioad au fost cercetate si solutionate 11 reclamatii primite din partea consumatorilor; 5 reclamatii s-au dovedit a fi ntemeiate, 5 reclamatii au fost nentemeiate, iar o reclamatie a fost redirectionat pentru cercetare organismelor competente. Urmare deficientelor constatate, au fost dispuse urmtoarele msuri: oprirea temporar a comercializrii pentru produse alimentare si nealimentare n valoare de 3.897 lei, pn la eliminarea deficientelor constatate; oprirea definitiv a comercializ rii si retragerea din circuitul consumului uman pentru produse alimentare n valoare de 924 lei. Pentru nclcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional 33 operatori economici, fiind aplicate 29 amenzi contraventionale n valoare de 44.500 lei si 4 avertismente. n timpul verificrilor efectuate s-au constatat deficiente privind: comercializarea de produse alimentare n afara datei limita de consum stabilit de producatori (42 kg carne, 52 kg produse de moraritf in, gris, arpacas, 25 litri buturi racoritoare, 8 kg produse de patiserie, 2 kg ciocolat, 3 kg condimente etc); neindicarea preturilor si tarifelor si a pretului pe unitatea de msur; utilizarea de mijloace de cntrire fr verificare metrologic.

6 COMENTARII

  1. Domnii isi fac reclama la ziar cum ca fac si controale in loc sa doarma ceea ce este echivalent. Nu vor avea curaj sa isi faca datoria atita timp cit in timpul controalelor iau sagi si ii amendeaza doar pe cei mici si fricosi. SC. AQUAVAS jefuieste constant consumatorii cu 40 % lunar in plus la factura si nici o reactie a autoritatilor. De ce oare ?

  2. nu va inhaitati cu aia de la obiectiv
    ca sunteti singurii din romania de procedati asa.
    voi avea grija sa va servesc un caine prajit
    dlor gazetaru(in realitate gaozari).

  3. Ar trebui sa mentionati si unde s-au gasit aceste alimente expirate ca noi, consumatorii, sa ocolim acele magazin prevenind astfel imbolnavirea noastra si a copiilor nostri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.