Biserica Izvorul Tamaduirii, pregatita de sfintire

Duminic, 20 septembrie, n curtea Spitalului Judetean de Urgent Vaslui va avea loc un eveniment asteptat de ani de zile de credinciosi, sfintirea Bisericii „Izvorul Tmduirii”. Realizat doar prin contributia enoriasilor, biserica este o capodoper arhitectural: are stlpi si pardoseli din marmur, scaune si catapeteasm gravate din stejar, icoane din mozaic si sticl aurit.

Dup aproape 10 ani de eforturi, preotul Spitalului Judetean de Urgent Vaslui, Petru Vulpe, si-a vzut visul mplinit: o biseric mndr, n care bolnavii si cei din zon pot gsi oricnd alinare, este pregtit pentru a fi sfintit. Slujba sfintirii va fi oficiat de Prea Sfintitul Episcop Corneliu, Episcopul Eparhiei Husilor, nsotit de un sobor de preoti si diaconi. De la 7.00 dimineata, va avea loc Slujba Utreniei, dup care se va oficia sfintirea si Sfnta Liturghie. „n ’97, cnd am fost numit preot de caritate al spitalului, oficiam prin saloanele spitalului, apoi, n 2000, s-a sfintit locul n care urma s se construiasc aceast cas a Domnului. Sau obtinut aprobrile si autorizatiile necesare si s-a construit mai nti o capel, n care bolnavii, personalul medical si chiar locuitorii din jurul spitalului au nceput s vin la slujbe. ntre timp, n spatele capelei, a nceput construirea bisericii. Acum, e gata. Am pornit la drum cu buzunarele goale, dar cu dorinta de a face aici o biseric frumoas. Am adunat bnut cu bnut, de la fiecare slujb, de la fiecare donatie, din cutia milei… Am cheltuit peste 15 miliarde de lei vechi, dar acum suntem gata si, cu ajutorul lui Dumnezeu, n curnd, vom sfinti biserica, eveniment la care i asteptm cu drag pe toti cei care ne-au fost alturi n acesti ani, dar si pe toti ceilalti credinciosi din judet”, spune preotul Petru Vulpe. Si printele Vulpe are cu ce se mndri: biserica este falnic; n exterior, icoanele sunt realizate din mozaic, pardoseala si coloanele sunt din marmur. Trecnd pragul asezmntului, esti coplesit. Sub cupola nalt, fiecare centimentru al interiorului este acoperit de fresc bisericeasc, de gravurile din stejar si de icoane impresionante din mozaic si sticl aurit. „A fost o munc titanic si nu am fi reusit dac Dumnezeu nu ne-ar fi fost alturi n fiecare clip”, si exprim credinta printele Petru Vulpe.

1 COMENTARIU

  1. Si dupa sfintire… LA PENSIE cu batranul preot Vulpe. PS Cornila are deja pregatit un preot tinerel, cu ochi albastri, care sa primeneasca sistemul sanitaro-religios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.