Vara fierbinte la Palatul Copiilor Vaslui

La Palatul Copiilor Vaslui a fost, ca n fiecare an, o lung var fierbinte. Actiunile la care au luat parte elevii si cadrele didactice au fost numeroase si de la majoritatea acestia s-au ntors cu frumoase premii. „Campionii” au fost membrii cercurilor de automodelism si sah, coordonate de prof. Constantin Olaru si nv. Constantin Grosu. Fie c au fost prezenti la competitiile de la Amara sau Bicaz (automodelistii), fie la Buzu, Botosani sau Constanta (sahistii), reprezentantii celor dou cercuri au dat dovad de valoare si de o bun pregtire. Membrii cercului de gimnastic si dans, condus de prof. Elena Anusca Doglan si prof. Alice Vrlnut si cei ai cercului de muzic instrumental care alctuiesc formatia „Rotaria”, coordonat de prof. Romeo Tlmaciu, nu s-au lsat mai prejos. Acestia au cules roadele muncii la festivalurile si concursurile de la Brlad, Onesti, Slatina sau de la festivalurile de peste hotare desfsurate n Franta si Germania. Nu trebuie omis nici distinct ia obtinut de grupul „Firicelul” de la Clubul Elevilor Negresti, condus de preotul Virgil Dudu si care a lsat o foarte bun impresie la Festivalul de folclor „Ctlina”, de la Iasi. „Ne bucur mult toate aceste realizri, n condi- tiile n care nu au fost bani pentru deplasri. S-a mers cu eforturile Primriei, cadrelor didactice si ale printilor. Ca urmare a conditiilor precare ne asteptam la particpri reduse si un numr redus de premii. Nu a fost deloc asa. Dimpotriv”, ne-a declarat prof. Mirela Nistoroschi, directorul Palatului Copiilor Vaslui.

Cercul de sah nu mai exist

Cea care conduce activitatea institut iei este necjit c a fost nevoit s scoat o norm didactic. Din motive obiective tocmai cercul de sah, cel care a obtinut an de an performante deosebite, a fost „scos la mezat”. Nemultumirea este mare. „Avem norme putine, chiar foarte putine si un numr mare de copii care ne trec pragul. Iar numrul lor continu s creasc anual, semn c lumea ne apreciaz. Din pcate cercul de sah nu va mai functiona din anul scolar 2009-2010. Sperm ca prin eforturi comune s gsim solutii pentru continuarea activittii la acest cerc cu rezultate foarte bune”, ne-a spus Nistoroschi.

Activitatea va rencepe pe 27 septembrie

Ca de fiecare dat Palatul Copiilor intr serios n pine la circa dou sptmni dup deschiderea oficial. n acest an startul se va da duminic, 27 septembrie. Pn atunci cadrele didactice pregtesc slile, achizitioneaz si pun la dispozitia doritorilor afise si pliante pentru popularizarea activittilor pe care le desfsoar, se caut copii pentru formatiile si grupurile artistice de muzic si dans existente. Nu sunt trecute cu vederea lucr rile care se fac pentru consolidarea edificiului. „Reparatiile sunt putin ntrziate, tot din lipsa banilor. Speram ca pn la 1 septembrie s finaliz m anexa din spate cu cele cinci sli. Acum ne gndim ca mcar la 1 octombrie s fie gata. Este necesar si montarea, ct mai urgent, a centralei electrice pentru c se apropie sezonul rece si o eventual ntrziere ar putea mpiedica desfsurarea activittii n cercurile noastre”, a adugat Mirela Nistoroschi.

31 COMENTARII

  1. Frumos articol. Multumim cadrelor didactice de la Palatul Copiilor pentru activitatile minunate organizate si mai ales pentru ocazia oferita elevilor de a participa la concursuri nationale si mai ales internationale. Este important pentru ei sa-si compare „fortele” si cu alti elevi.
    Si mai ales este important sa-si petreaca timpul liber intr-un mod cat mai placut si mai eficient.
    Succes in noul an scolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.