Daca nici de atta nu-s n stare, sa se duca acasa!

Acesta este sfatul presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, pentru primarii care nu vor asigura transportul elevilor din satele limitrofe la scolile la care nvat.

Dup ce o var ntreag sau plns c nu au banii necesari pentru reparatii si igienizri, cu doar cteva zile nainte de nceperea anului scolar, unii primari au afirmat c nu au n buget sumele necesare pentru a asigura transportul copiilor din satele limitrofe. Cauza, spun ei, bugetul mic si ncasrile insuficiente la bugetul local. Si toti sper c problema va fi rezolvat, si de aceast dat, de Consiliul Judet ean care va vira sumele necesare pentru asigurarea acestor cheltuieli. De la Consiliul Judetean rspunsul este negativ. „La ntocmirea bugetului pe anul n curs, primriile si mpart bugetul pe capitole. Banii pe transportul scolar fie sunt nglobati ntr-un capitol unic: „nvtmntul”, fie sunt trecuti separat, ca subcapitol al acestui segment care trebuie administrat. Nu este normal ca la aceast dat primarii s arunce totul n crca Consiliului Judetean. Dac CJ este responsabil si pentru lumin si pentru transport si pentru toate cellalte, ei pentru ce mai stau acolo? Dac nu sunt n stare nici mcar s duc elevii la scoal, pentru c este obligatoriu ca acestora s li se asigure transportul, atunci s plece acas. Pentru c ocup degeaba scaunul de primar”, a spus Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui. Acesta a mai afirmat c CJ a alocat acum peste 2,5 miliarde lei vechi scolilor din judet, dar pentru plata datoriilor fcute pentru unele lucrri executate cu ceva timp n urm la Tutova, Bcani si Negresti. „S-a creat un cerc vicios: scolile nu au avut bani pentru finalizarea lucrrilor, constructorii au lucrat pe datorie, dar, acum, din cauza acestora, au ajuns n stare de faliment si au dat primriile n judecat. Am rupt din alt parte pentru a rezolva aceste probleme acute, dar, astfel de lucruri se ntmpl n toate comunele. Sper s se fac odat rectificarea aceea si s rezolvm toate aceste probleme”, a mai spus Vasile Mihalachi.

4 COMENTARII

  1. Daca ei sunt neputiinciosi, atunci si seful lor este la fel, adica Vasile Mihalachi. Observati cum trepadusul latra ca sa iasa mereu la suprafata, dar el nu este in stare sa ingrijeasca 2 vaci, unde este ,dupa parerea lui super calificat. Priviti si cea mai mare creatie a lui,, Centrul de afaceri” Vaslui. O cladire impozanta cu vreo 4 directori, toti numiti pe sprinceana. Oare salariile acestora de unde provin, caci din venituri proprii nu prea cred ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.