Schimbarea la culoare a inspectorilor scolari

n urmtoarele sptmni, cei mai multi dintre actualii inspectori scolari vor fi schimbat i din functii. Vasile Mariciuc, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, a precizat c inspectorii din vechea gard vor fi nlocuiti, cel mai probabil, cu oameni propusi de cele dou partide aflate la guvernare, PDL si PSD.

Pn la nceputul anului scolar 2009-2010, majoritatea inspectorilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui si-ar putea strnge jucriile si ar prsi institutia, lsnd locul liber pentru generatia viitoare. Acesta ar fi urmtorul pas pe care toata lumea l asteapt nc de la alegerile generale din noiembrie 2008 si care au dus la rocada politic din toate deconcentratele. La nivelul judetului, doar ISJ-ul a scpat nemnjit n totalitate de culorile Partidului Social Democrat si ale Partidului Democrat-Liberal, respectiv rosu si portocaliu. Exceptnd conducerea institutiei, respectiv inspectorul scolar general si cei doi adjuncti ai si, restul formatiei are o vechime ceva mai mare. Motivul pentru care, n afara celor trei inspectori din conducerea institutiei, ceilalti au fost psuiti pn acum a fost finalul de an scolar foarte ncrcat de evenimente si examene, la care noii veniti nu ar fi putut face fat cu brio. ns, cum tezele unice au luat sfrsit de mult, elevii au ncheiat anul scolar, admiterea n licee se apropie de ultima etap, titularizarea si celelalte concursuri sunt pe ultima sut de metri, iar Bac-ul de toamn se scurge normal, nimic nu-i mai poate retine pe inspectorii din vechea trup s slsluiasc n continuare prin ISJ Vaslui. Ca urmare, ct de curnd, este asteptat vestea prin care inspectorul de personal, cei pentru nvtmntul primar si prescolar, precum si cei ai diferitelor materii si vor curta birourile si vor face loc urmtorilor propusi de PSD sau PD-L. nc de la nceput, eu am spus c, pn la sfrsitul anului scolar 2008-2009, inspectorii vor rmne n aceeasi formatie. Asta pentru a putea face fat cu bine la toate examenele si concursurile programate. ns, n scurt timp se termin acest an scolar si va ncepe un altul, aducnd cu sine si schimbarea celorlalti inspectori. Deocamdat nu se vehiculeaz nici un nume n acest sens, dar probabil c o s aflm n curnd, ne-a spus profesorul Vasile Mariciuc, inspector scolar general n cadrul ISJ Vasui. Rmne de vzut data la care aceast schimbare se va produce efectiv si cte lupte se vor da ntre cele dou partide ale coalitiei de guvernare pentru agtarea ctor mai multe fotolii de inspectori scolari.

20 COMENTARII

  1. Pentru d-na inv.Lenuta Radu, sforara sefa din ISJ:este obligatoriu si absolut necesar sa fii din Vinderei sa aspiri la un post cat de umil in invatamantul vasluian?

  2. Parca se vorbea de depolitizarea educatiei, a scolilor…Vai de capul nostru…Ce legatura are politica asta oameni buni si cu educatia? Pai ce , unul de la PSD face mai multa treaba decat unul de la PDL SAU pnl..sau naiba sa-i ia…ce legatura are scoala cu tampeniile astea? A, m-am prins…se castiga bine ca inspector si drept cadou PDL sau PSD ofera postul unor „oameni de incredere” de-ai lor. „Bravo!!!”

  3. Pentru jurnalisti:

    La ora actuala isj-ul este plin de apolitici……adusi de liberali,cativa pdlisti cu numele,cativa pnlisti si cate un psdist mai mult sau mai putin …….

  4. D-le general,isj Vaslui este a Psd-ului,faceti echipa completa,nu aduceti si nici nu lasati vre- un pedist,ei toti lupta sa doboare psd-ul si d-voastra judecati cu inima!nu,cu capul.Ei nu ar face-o.Mult succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.