Oralul la romna, trecut numai cu note de 7, 8 si 9

Prima zi a Bac-ului de toamn, respectiv proba oral eliminatorie la limba si literatura romn, a evidentiat un fapt previzibil. Majoritatea notelor obtinute de candidatii din cele trei centre de examen din judet se situeaz n intervalul 7-9. Fiind vorba de sesiunea la care particip cei care au rmas corigenti pe var, care au picat proba n iulie, care au fost eliminati, au absentat sau chiar absolventii din promotiile anterioare, era de asteptat c notele nu vor excela. Prea putini din cei 130 de candidati ascultati luni au obtinut nota maxim, la fel cum putini au fost cei care au reusit performanta de a pleca acas cu nota 5.00. Totusi, un motiv de bucurie este faptul c nimeni nu a picat dar nici nu a fost eliminat pentru tentative de copiere. ns au lipsit trei din totalul candidatilor programati pentru prima zi a probei. Din cei 130 de tineri care au fost programati s se prezinte luni, doar 127 au fost prezenti. Cele mai frecvente note care s-au obtinut sunt cuprinse n intervalul 7-9, dar s-au luat si note de 6. Important este c nimeni nu a fost eliminat sau nu a picat proba, ne-a spus Crita Doniga, purttorul de cuvnt din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui. Ieri, n cea de-a doua zi destinat probei orale la limba romn, au fost programati restul candidatilor nscrisi, adic n jur de 70. Acestia fuseser distribuiti n centrele de la Liceul Teoretic M. Eminescu Brlad si Grupul Scolar Industrial Ion Mincu Vaslui. Examinarea s-a finalizat n jurul orei 19.00, ns pn 14.00 niciunul din cei ascultati nu picase si nici nu fusese semnalat vreun incident. Astzi se desfsoar proba oral, tot eliminatorie de altfel, la limba si literatura modern. Aici sunt asteptatti peste 150 de tineri.

4 COMENTARII

  1. :))bacul e numai la misto. cea mai aiurea experienta. daca nu te-ai dus cu banu degeaba te mai duci la bac …imposibil sa-ti puna nota pe merit. am trait-o pe propria-mi piele

  2. Jos cu invatamantu din Romania.
    In Iunie erau in stare sa te intrebe si ce nu era predat tot ca sa nu iti dea o nota mai buna si acum se dau note pe moca.
    RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.