Doctorii trec la program de… muncitor

ncepnd cu 1 septembrie, oficialii din Ministerul Snttii intentioneaz s schimbe drastic programul de lucru al doctorilor din spitalele publice. Mai exact, li se va cere s stea opt ore la serviciu, cu pauz de mas la prnz. Ministrul a motivat msura sustinnd c suntem singura tar din Europa, alturi de Albania, n care doctorii au progam la spital pn la prnz, iar multi bani se pierd pentru c pacientii stau internati perioade prea lungi de timp. Medicii nu vd ns msura cu ochi buni, pentru c loveste mai ales n cei care cstigau bani si n mediul privat, dup ce, dimineata, lucrau n spitale publice, asigurndu-si, astfel, un venit decent. Specialisti care au lucrat n spitale din Occident spun c, fr o crestere substantial a salariilor si fr o schimbare din temelii a sistemului, cresterea timpului de lucru nu va avea nici o utilitate. Doctorii nu vd cu ochi buni msura cresterii programului de lucru la spital. Mi se pare o aiureal, nu suntem pregtiti pentru programul acesta. E adevrat c e valabil peste tot n Occident, ns la noi sistemul merge cum merge, salariile sunt mici… Practic, ni se rpeste toat ziua. S iei posibilitatea unui medic s cstige bani cinstit n privat mi se pare un abuz, spune un medic vasluian. Reprezentantii Colegiului Medicilor sustin c noul program va da peste cap serviciile medicale si c nu se va mai putea asigura continuitatea actului medical, si, n noua formul de lucru medicii nu vor mai putea efectua contravizita de la ora 18.00. Medicii consider c aceast program, cumulat cu noua gril de salarizare, care va aduce medicilor venituri lunare mai mici, va determina tot mai multi medici s plece n strintate.

7 COMENTARII

  1. Doctorii nu sunt platiti suficient.Un exemplu este situatia mea ca rezident ,iau in fiecare luna aprox 10 miliane vechi.Vi se pare normal ca dupa 6 ani plus inca 5 sa iau doar atat? Rusine clasei muncitoare din Romania care trage in jos tara! Traiasca regele!

  2. Respectam munca pe care unii din colegii dumneavoastra o fac (cu pasiune ,daruire ,etc ) dar nu putem fi de acord cu comportamentul de trista amintire pe care-l aveti .Nu cred ca in Germania , Anglia ….. va puteti permite asa ceva .Nu mai faceti vizite , plecati din garzi la cabinetele particulare si primiti …………….. pentru gravele erori medicale …….. Sa nu discutam despre veniturile pe care le obtineti . Cu siguranta ati soca un medic din occident .Puteti sa ne spuneti ce sentimente aveti cand majoritatea pacientilor cu ” scoala ” se trateaza in Iasi , Bacau …….? Nu credeti ca exista Dumnezeu si pentru unii dintre dumneavoastra ?

  3. Bei comunistilor, tara asta nu merge mai dreptate datorita voua! Doctorii trebuie sa aibe salarii mari ca sa aiba grija de voi, bei amaratilor de muncitori! Doctorii sunt oameni muncitori nu ca voi putorilor!

  4. degeaba tot cat vor ei muncesc sau se fac ca muncesc,cafeluta una ora pauza de masa una ora ,toaletarea una ora si tot acolo ajungem. Rusine…………………

  5. fir-ar ei ai dracului. li se fura toata ziua? si eu cum stau 2 ore langa usa, pana i se aia dnei dr sa spuna: dupa 11 nu mai stau?????????????? eu nu pierd ziua? lenesi intelectuali. leprute!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.