Aligatorul Dobrin a adus 6.000 de vizitatori la Zoo

n numai o lun, Grdina Zoologic din Brlad aproape c si-a scos banii pltiti pentru achizitionarea aligatorului de Mississippi, botezat Dobrin. Aproximativ 6.000 de vizitatori au dorit s priveasc de aproape la un aligator, chiar n bazinul n care pn de curnd era populat de broastele testoase. Asta n conditiile n care, n mod normal, luna august era lun moart ntruct localnicii plecau n vacant.

Dup doi ani de promisiuni de la politicieni care vin si pleac, municipalitatea brldean nc asteapt fondurile pentru reabilitarea Grdinii Zoologice. Cele cteva milioane de euro de la Ministerul Mediului ar trebui s contribuie la lrgirea si modernizarea spatiilor n care sunt tinute n prezent exemplarele expuse la Zoo, pentru a ajunge ct de ct la standarde europene. ntre timp, ns, primarul Constantin Constantinescu si-a propus s aduc un strop de exotism obiectivului si a dispus achizit ionarea unei lame pitice si a unui aligator american. Manevra nu s-a realizat doar ca o fapt bun, ci s-a urmrit si aducerea de profit, ntruct noile animale vor reprezenta calea prin care copii si adulti din alte orase vor vizita parcul Zoo din Brlad. mpreun, achizitiile au usurat visteria bugetului local de 2.700 de euro, bani ce au ajuns la un circ din tar care s-a desfiintat. Din total, 2.000 de euro au fost pltiti pentru puiul de aligator, denumit Dobrin de conducerea circului. Cum Zoo Brlad mai detine o lam, majoritatea vizitatorilor s-au mbulzit s vad micutul aligator. Si chiar se observ cu ochiul liber acest lucru. O comparatie ntre numrul biletelor vndute n luna iulie, respectiv 2.300, si luna august, respectiv 5.900, arat clar o crestere de peste 150% a numrului de vizitatori, Zoo Brlad devenind mult mai atractiv odat noua achizitie. Iar dac mai punem la socoteal si faptul c pretul unui bilet este 1 leu, un simplu calcul va reliefa c mare parte din costul achizitionrii lui Dobrin s-a amortizat ntr-o lun. Acum este perioada vacan- telor si lumea este plecat n vacant, ns am nregistrat o cres- tere considerabil a numrului de vizitatori. Avem ani n care num rul total al acestora ajunge abia la 30.000 si ani n care ne viziteaz mult mai multe persoane. Spre exemplu, anul trecut au fost 42.000 de oameni care au dorit s vad animalele din Grdina Zoologic, ne-a spus Adrian Crbt, directorul obiectivului. Aligatorul de Mississippi are o lungime de peste un metru si este primul animal de gen care populeaz o grdin zoologic din Moldova. Asta mai ales c, la acest moment, pe lng Brlad, n regiunea Moldovei, doar Brila si Galati mai detin cte un parc zoo ce vor fi pstrate dup reabilitarea celor 14 obiective din toat tara. Se sper astfel c, pe lng vizitatorii fideli din oras, care merg la Zoo mereu si stiu unele exemplare dup nume, vor veni si persoane din alte localitti, care vor considera mcar crocodilul un punct de atractie pentru care merit s dea un ban. Asta mai ales c pentru grupuri organizate, pretul unui bilet este la jumtate.

1 COMENTARIU

  1. chiar ca vin si pleaca. cum vin asa se duc, pentru noi. pentru ei – e de bine: masini noi, case noi, copiii asezati bine, cariera carier?, viata, tataie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.