Si animalele de la Zoo sufera de caldura

Personalul Grdinii Zoologice din Brlad a luat msuri pentru a le face viata mai suportabil animalelor toropite de cldura ultimelor zile, stropindu-le zilnic din abundent cu ap. „Privilegiati” sunt ursii, care suport cel mai greu temperaturile ridicate. Aceste animale sunt stropite zilnic cu ap, chiar dac deja beneficiaz de bazine. n schimb, bivolilor, la fel de sensibili la cldur, le-au fost amenajate cteva gropi cu nmol. Cei de la Zoo spun c singurele specii ce se bucur de soarele arid sunt cele exotice, n special leii, maimutele si tigrii, care caut s stea ct mai mult n soare. n rest, toate celelalte animalele cu blana mare suport foarte greu temperaturile, lucru care i-a determinat pe ngrijitori s foloseasc zilnic furtunurile cu ap pentru a le uda si a mai reduce temperatura din custi. Vestea bun e c, deocamdat, niciun animal nu s-a mbolnvit din cauza cldurilor, alimentatia fiind un factor important n acest sens.

2 COMENTARII

  1. Arid,dogoritor,orbitor,stralucitor,nu conteaza,pentru ca d-l cu pricina nu sta in soare,fie el si „arid”.Si daca nu s-au imbolnavit de la caldura bietele animale(desi ma indoiesc),sa nu-si inchipuie cineva ca animalele au parte de un festin in fiecare zi.Daca ar fi asa,cu siguranta nu ar arata ca niste schelete ambulante.

  2. Domnule Arnautu
    Soarele nu poate fi arid. Soarele poate fi dogoritor, orbitor, stralucitor, etc. Arid este folosit doar in contextul in care apare cuvantul PAMANT., sau in contexte cu sens figurat. (Spre exemplu: UN TEXT ARID).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.