Razboiul se muta n instanta

Conducerea Universittii „Spiru Haret” a anuntat, ieri, c a dat n judecat Ministerul Educatiei si Guvernul pentru promovarea HG nr. 749/2009 care elimin institutia de pe lista celor acreditate sau care pot functiona provizoriu si interzice organizarea admiterii n anul universitar 2009-2010. Actiunea a fost introdus la Curtea de Apel Bucuresti. Profesorul Gheorghe Crj, directorul Centrului Teritorial ID Vaslui al Universittii „Spiru Haret”, este ncreztor c va fi gsit o solutie. ntre timp, promotia 2009 si poate ridica adeverintele de licent. Lectorul institutiei de nvtmnt superior, Aurelian Bondrea, a spus c Universitatea „Spiru Haret” functioneaz legal si c, n consecint, toate diplomele eliberate de programele si specializrile institutiei sunt legale, ntruct au acreditare sau autorizare provizorie de functionare. Bondrea a precizat c decizia ministrului Ecaterina Andronescu este abuziv si ilegal, iar prin hotrea de Guvern, care este act administrativ, se ncearc eliminarea universittii din competitia cu institutiile de nvtmnt superior de stat. „Ministerul vede Universitatea „Spiru Haret” un adevrat competitor si de aceea, prin hotrrea de Guvern promovat, a vrut s elimine acest competitor, lsnd loc institutiilor private ale statului. M refer la faptul c institutiile de nvtmnt superior de stat organizeaz nvtmnt cu tax ceea ce contravine legislatiei n vigoare”, a precizat lectorul. Bondrea a spus, de asemenea, c, potrivit legii nvtmntului republicat, institutiile de nvtmnt superior care au cursuri de zi acreditate sau autorizate provizorii pot organiza cursuri la seral cu frecvent redus sau la distant. „Aceste conditii sunt ndeplinite de ctre Universitatea „Spiru Haret”, care are cursuri de zi acreditate sau autorizate provizoriu n structura crora a creat si nvtmnt seral, fr frecvent sau la distant. Totodat, centrele pentru nvtmnt la distant incriminate de ministrul Educatiei nu sunt programe si specizalizri, ci sunt platforme tehnologice care permit tinerilor din diverse resedinte de judet si din mari capitale occidentale s studieze on-line cu profesorii de la faculttile acreditate”, a adugat lectorul. El a precizat c pentru aceste platforme tehnologice nu are nevoie de acreditare academic. Totodat, Bondrea a mentionat faptul c institutia a nceput un proces de evaluare extern prin intermediul Asociatiei Universittilor Europene (EUA) n 2008-2009, dar c acesta a fost oprit de ctre Ministerul Educatiei si ARACIS. Lectorul a tinut s precizeze c ministrul a luat o hotrre abuziv si ilegal, motiv pentru care va actiona n instant Ministerul Educatiei si Guvernul.
„Era previzibil c se va ajunge la proces. De fapt, s-a discutat despre posibila actionare n instant a Ministerului si a Guvernului dup ce au nceput s circule informatiile despre hotrrea de guvern. Senatul Universittii a recomandat formularea unei plngeri prealabile si, dac aceasta nu avea efect, pasul urmtor era actionarea n instant. Totusi, eu cred c pn la urm se va gsi o solutie, o cale de mijloc: cei care au nceput studiile s si le ncheie ca pn acum, iar cei care le vor ncepe din toamn, s o fac respectnd noile cerinte ale Ministerului. Doar un lucru vreau s subliniez, apropo de acest scandal: se caut fisuri, iar fisuri sunt n tot sistemul. Noi ne desfsurm n continuare normal activitatea. Acum, se lucreaz la eliberarea adeverintelor. Este un proces care dureaz ceva mai mult, pentru c sunt semnate de rectorul Universittii”, a precizat profesorul Gheorghe Crj, directorul Centrului Teritorial ID Vaslui al Universittii „Spiru Haret”.

3 COMENTARII

  1. Mie rusine ca sunt studenta la Spiru Haret! am ramas uimita cate minciuni si inselaciuni se fac pe acolo! sunt confuza rau de tot! numai inteleg nimik! cum dzeu sa se intample asta ? atatia bani pierduti si atata timp consumat, de stres numai zik! sa se rezolve odata problema asta pentru a continua fara stres examenele! Doamne Ajuta!

  2. bai, dar mari catastrofe ale limbii romane sunteti. nici nu stiti sa scrieti romaneste. cine naiba v-a pus pixul, creionul in mina? faceti tara asta de rusine. nu ne ajung catastrofele de la tv. ? tb sa existe si aici? ….mai ala care ai scris acest articol – vezi ca i se spune RECTOR, nu LECTOR, conducatorului Univ. Spiru Haret.!!!!!!catastrofa ce esti!!!!! cred ca si tu ai luat vreo diploma tot pe la o facultate din asta facuta…cred ca noaptea….prin fata net-ului….MAI MARE RUSINE!!!!!

  3. ministra Caterinca Abramburica a reusit anul acesta sa faca numai scandal in toate sectiunile invatamintului prin incompetenta de care da dovada . Examenele de bacalaureat au fost date peste cap, tezele nationale la fel , scandal care este in afara legii numai cu Spiru Haret nu si cu celelalte universitati de sufragerie care isi dau cotele de spaga la onor ministerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.