Politia, n faliment!

Functionm la limita de avarie, a spus, ieri, comisar sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui. Lipsa banilor si pune din plin amprenta pe activitatea desfsurat de politistii vasluieni, care, n aceast lun, se afl n imposibilitatea de a-si plti cheltuielile curente. Si, cum un necaz nu vine niciodat singur, oamenii legii vor trebui s foloseasc autoturismele din dotare doar n situatii de urgent. Criza financiar nu a ocolit nici Politia Romn, care trece printr-o situatie extrem de dificil. Deja, la nivelul ntregii tri, toate posturile care trebuiau scoase la concurs au fost blocate. Mai mult, si absolventii scolilor de politie trebuie s astepte pn n toamn pentru a intra n pine. n ce priveste Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, situatia pare s se agraveze de la o zi la alta. Lipsa banilor afecteaz din plin activitatea politistilor vasluieni, iar asta s-ar putea rsfrnge asupra asupra sigurant ei cettenilor judetului. n conditiile n care combustibilul alocat pentru autospecialele Inspectoratului este mai mult dect insuficient, activitatea de patrulare a politistilor este mult diminuat, lucru de care profit din plin infractorii. De altfel, chiar Mihai Carp, seful IPJ Vaslui, a fcut un apel ctre colegii si s gestioneze cu foarte mare atentie cantitatea de combustibil care le-a fost alocat, pentru c, spune Carp, „(…) nu este de dorit s ajungem n situatii n care s nu putem interveni la un apel 112, pentru c masinile nu au combustibil. Va fi o perioad n care ne vom mai da jos din masini si vom actiona mai mult pedestru. Vom folosi masinile numai la interventii”, a precizat comisar sef Mihai Carp. Dac luna trecut bugetul Inspectoratului a fost la limit, n aceast lun, situatia financiar este mult mai grav. „Momentan, ne facem treaba la limit de avarie. Luna aceasta nici nu avem cu ce s ne pltim cheltuielile curente, fr s mai punem la socoteal datoriile ctre furnizori. La telefonie, deja am amnat pentru o lun plata facturii”, a mai spus Mihai Carp. Mai mult, 25 de autospeciale sunt trase pe dreapta de o bun perioad de timp, pentru c nu au fost gsiti banii necesari pentru efectuarea inspectiilor tehnice. Seful IPJ Vaslui a subliniat ns ns faptul c a purtat discutii cu colegii si care au nteles c trebuie fcute eforturi serioase pentru a fi depsit aceast perioad dificil pe care o traverseaz institutia.

4 COMENTARII

  1. raspus pt cucubau.Bey pai cum poate sa mearga domn comisar SEF Graur cu trenul?Pai trenul are numai 2 clase si se injoseste domn comisar sa mearga cu ceva asa inferior

  2. Bine ca este benzina pt dl. comisar sef Graur si agentul ala care e sofer si fugareste scuteristii prin Barlad sa le dea amenda!Dl. Graur nu poate merge cu trenu’ de la Barlad la Vaslui si retur, pt el este benzina :cota nelimitat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.