PARANGHELIA?!

n proportie de 99%, FC Vaslui va ntlni, n turul III preliminar al Europa League, formatia cipriot Omonia Nicosia. Este un meci de totul sau nimic pentru trupa vasluian. Dac multi dintre cunosctori spun c Omonia este o grupare accesibil, de care se poate trece usor nc din tur, scepticii ntorc pe dos calculele hrtiei. Si nu gresesc prea mult: Omonia este o obisnuit a preliminariilor si, mai mult, stie destul de multe despre fotbalul romnesc (Claudiu Niculescu a fost juctorul acestei formatii). Asadar, un tur – retur de ori la spital, ori la… paranghelie. Vineri a avut loc, la Nyon (Elvetia), tragerea la sorti pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor si pentru aceeasi faz a Europa League. Sortii nu au fost blnzi cu cei de la FC Vaslui. Tintarul a hotrt ca elevii lui Cristi Dulca s ntlneasc nvingtoarea dublei manse dintre Omonia Nicosia (Cipru) si Torshavn (Insulele Feroe). Cum n tur fosta echip a lui Ioan Andone a cstigat la pas (4-0) si a luat o serioas optiune pentru calificarea n turul III, mai mult ca sigur galben-verzii se vor confrunta cu cipriotii.

Cine este Omonia Nicosia?

Fotbalul cipriot a fcut un salt calitativ deosebit n ultimii ani. Tocmai din acest motiv dubla mans se anunt dificil. Din rndurile formatiei cipriote, de 19 ori campioan (ultima oar n 2003) se remarc internationalii Karipidis, Charalambous, Konstantinou si Katsis. Antrenorul echipei, grecul Takis Lemonis, are la dispozitie nu mai putin de 12 juctori de diferite nationalitti, cei mai cunoscuti fiind argentinianul Caceres, srbul Pantic, slovenul Zlogar si polonezul Zuravski. Omonia si disput meciurile de pe teren propriu pe stadionul GSP Stadium, o aren care are o capacitate de 22.859 de locuri. n anul 2006 echipa cipriot a fost condus de Ioan Andone. Tehnicianul se afla la crma lui Dinamo cnd bucurestenii i-au ntlnit pe ciprioti n Cupa EEFA. Se ntmpla n editia 2005-2006 si Dinamo s-a calificat nu fr emotii: 3-1 si 1-2. n retur a nscris Claudiu Niculescu, la scorul de 2-0 pentru gazde, scor la care Omonia mergea mai departe. De mentionat si faptul c la doar cteva luni de la acest meci cipriotii l-au nregimentat pe Niculescu, ns vrful nu a fcut mare lucru la gruparea din Insula Afroditei.

Vom ntlni un adversar dificil

Cristi Dulca este constient de dificultatea dublei cu Omonia Nicosia. Cipriotii alctuiesc o echip valoroas si ne va fi destul de greu. Noi vom aborda meciul numai la victorie. M asteptam la un adversar mai usor, ns este bine si asa. Omonia nu este o echip de care trebuie s ne mpiedicm. Avem aspiratii mari si ne dorim s facem mai mult dect am realizat anul trecut, a declarat antrenorul lui FC Vaslui imediat dup tragerea la sorti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.