Atleta Mirela Lavric, campioana europeana

La Novi Sad (Serbia) s-au ncheiat, n cursul zilei de ieri, ntrecerile unei noi editii, a VI-a, a Campionatelor Europene de atletism rezervate juniorilor. Din delegatia trii noastre, care a numrat 20 de sportivi (13 fete si 7 bieti), a fcut parte si Mirela Lavric, elev a Liceului cu Program Sportiv Vaslui. Atleta, pregtit de prof. Viorica Pintilie, a concurat n proba de 800 de metri si, n final, a devenit campioan european, respectndu-si blazonul. Joi spre sear, n serii, ea a terminat pe primul loc cursa a doua, n dou minute, sapte secunde si 94 de sutimi, n fata suedezei Sofia Oberg. A fost o curs tactic din partea Mirelei, astfel c pe ultima sut doar ea a contat pe pist. Cum la startul acestei probe s-au aliniat doar 21 de competitoare, organizatorii au fost pusi n situatia de a lua hotrrea ca semifinalele de vineri s fie anulate. Smbt, n cea de a treia zi a competitiei, s-a desfsurat finala. Alturi de celelalte sapte sportive prezente n ultimul act al ntrecerii, Ekaterina Zavyalova (Rusia), Selina Buchel (Elvetia), Olga Bibik (Ucraina), Sofia Oberg (Suedia), Corrina Harrer (Germania), Alison Leonard (Marea Britanie) si Elena Zhilkina (Rusia), Mirela noastr a avut serios de tras. Sportiva a concurat cum numai ea stie s o fac, n stilu-i caracteristic si la cele dou titluri de campioan european precum si cel de campioan mondial (toate la juniori) s-a adugat acum un altul, European, obtinut pe ultima sut de metri ai finalei. Vasluianca a ncheiat cele dou ture de stadion n dou minute, patru secunde sI 12 sutimi. De remarcat faptul c Mirela si urmtoarele trei clasate, Corinna Harrer (Germania), Ekaterina Zavyalova (Rusia) si Alison Leonard (Marea Britanie) au venit ntr-un interval de doar 54 de sutimi! Au urmat n ierarhie Elena Zhilkina (Rusia), Olga Bibik (Ucraina), Selina Buchel (Elvetia) si Sofia Oberg (Suedia). Performanta, pentru care att Mirela ct si antrenoarea sa, merit cele mai sincere felicitri, reprezint corolarul muncii pe care cele dou au depus-o mpreun vreme de circa sase ani. Din acest moment sportiva va concura doar la tineret si seniori, ns asteptrile iubitorilor de sport din judet si din tar rmn, cu sigurant, aceleasi. La finalul primelor trei zile de ntreceri sI naintea celei de a patra, ultima, a competetiei continentale, Romnia se afla pe locul 4 n clasamentul pe medalii, cu trei de aur si una de bronz. n afara Mirelei au mai cucerit aur Bianca Perie (ciocan) si Andreea Ogrzeanu (200 metri). Cea din urm a intrat si n posesia unei medalii de bronz, n finala cursei de 100 de metri.

2 COMENTARII

  1. PT TOM: tin sa iti precizez ca Mirela Lavric este multipla campioana mondiala…daca ai avea suficienta cultura generala, ai aprecia valoarea rezultatelor ei, dar ma indoiesc de capacitatile tale mintale avand in vedere ce ai scris mai sus, impertinentule!

  2. Fratele meu, nu se mai spala fata asta la cur, tooaataaa viata ei! Nu spun ca nu merita apreciata si laudata, pt. ca ne mai scoate in lume, ca oras si judet ma refer si ne mai vede lumea si altfel…Dar la modul cum ai scris, Ovidiu… Primesti niste bani ceva sau…ma rog…Daca este indiscreta intrebarea, te rog sa ma scuzi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.