Primul „Preludiu” fr profesorul Adrian Tomescu

Duminic, Pavilionul „Marcel Guguianu”, din Brlad, va gzdui ultimul recital vocal-instrumental al stagiunii, nainte de intrarea ntr-o binemeritat vacant. Concertul, intitulat, ca de fiecare dat de altfel, „Preludiul gloriei” va avea o ncrctur cu att mai mare cu ct va fi primul fr profesorul Adrian Tomescu, plecat prea repede dintre cei vii. Concertul este organizat de Muzeul „Vasile Prvan”, cu sprijinul Fundatiei Culturale „Remember Enescu”, din Bucuresti, al crui pianist si profesor era Adrian Tomescu. Manifestarea va ncepe de la ora 11.00 si va fi prezentat de profesorul Mihaela Tomescu, sotia regretatului muzician. Recitalul va fi sustinut de tineri interpreti de la Colegiul de Art „Octav Bncil”, din Iasi, de la Liceul de Art „George Apostu”, din Bacu, si de la Liceul de Muzic „Dinu Lipatti”, din Bucuresti, care vor interpreta lucrri de Bach, H. Stamate, H. Wieniawski, N. Paganini, Fr. Kreisler, C. Silvestru, B. Bartok, Enescu, n acompaniamentul Oanei Nica si Olgi Babadjan.
„Acesta va fi primul concert de la care va absenta Adrian Tomescu, unul dintre motoarele si sufletul Fundatiei Remember Enescu, alturi de sotia sa, care si propune s sprijine si s promoveze tinere talente. Domnia sa a participat la toate concertele organizate de noi n ultimii trei ani”, ne-a spus cu profund regret muzeograful Mircea Mamalauc, directorul Muzeului „Vasile Prvan” si organizator al „Preludiilor gloriei”.
Adrian Tomescu, tatl violonistului Alexandru Tomescu, s-a nscut la Bucuresti, pe data de 14 octombrie 1947, a studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” si la Academia „Franz Liszt”, din Weimar. Distinsul pianist si profesor a fost ndrumat, printre altii, de Florica Musicescu si Cella Delavrancea. A concertat ca solist cu majoritatea orchestrelor simfonice din tar, a cntat mpreun cu soprana Angela Gheorghiu, clarinetistul Aurelian Octav Popa, violonistii Mariana Srbu si Alexandru Tomescu, prefernd muzica de camer. De-a lungul carierei, a obtinut numeroase premii, printre care amintim Medalia „George Enescu” pentru promovarea muzicii romnesti peste hotare.

2 COMENTARII

  1. a fost de asemenea si profesorul meu de corepetitie… inca plang cand imi aduc aminte de dansul si ii ascult cd-ul de cate ori mi se face dor…a fost un om genial si ma invatat ca muzica nu este doar o arta…ci face parte din inima fiecarui muzician…imi amintesc sanda…a fost un soc…l-am iubit enorm…

  2. Domnul Tomescu a fost profesorul meu de corepetitie..Dumnezeu sa il ierte, a fost un om de milioane il iubeam ca si pe un bunic pentru ca eu nu am avut parte de asa ceva . Mie imi spunea ,,pisicuto”ce-mai cuvintele sunt de prisos pentru ca s-au varsat oceeane delacrimi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.