Primaria si ia mna de pe Termica

Varianta doi, preferat de consilieri dintre cele trei prezentate de conducerea societttii, presupune functionarea centralelor termice din Cartierul 13 Decembrie, Zona Confectii, Piat, cele care deservesc blocurile ANL si blocul 40 G, precum si functionarea punctelor termice din Scarlat si Donici. n aceast variant, va fi nchis distributia energiei termice pentru 1.385 de apartamente. Calea de mijloc aleas de Consiliul Local n sedinta sa de ieri st si n numrul apartamentelor care rmn n sistemul centralizat (2.037, fat de 1.706, n prima variant, si 2.419, n cea de-a treia variant), si n privinta personalului disponibilizat (101, fat de 117, n prima variant, si 89, n cea de-a treia). „Trag un semnal de alarm, pentru c efortul CL si al tuturor vasluienilor a fost imens”, a fost mesajul primarului Vasile Pavl ctre conducerea SC Termica SA, ieri, n sedinta CL, un moment extrem de important pentru aceast societate. „S treac la treab! S fac o societate de sine stttoare! S presteze servicii, dar, n acelasi timp, s si ncaseze, pentru c de modalitatea n care va face acest lucru va depinde dac va mai exista sau nu! S demonstreze c sunt cu adevrat viabili pe piata operatorilor de energie termic!”, au fost avertismentele primarului. Iritat chiar si pe un presupus zmbet afisat pe chipul unui reprezentant al societtii, Pavl a devenit si mai „serios” n privinta atitudinii pe care Primria o va avea n viitor fat de Termica: „Nu mai avem nici o responsabilitate financiar fat de Termica”. Dup asta, a venit si sinceritatea: „Poate o vin am si eu, c am trgnat”. n cele din urm, primarul Vasile Pavl si-a sintetizat mesajul ctre Termica: „Dac vrea s mai existe, societatea Termica trebuie s-si ndeplineasc obligatiile asumate”, iar avertismentele au luat, de asemenea, o form extrem de dur: „S nu mai taie frunz la cini!”.

„De ce s stm la mna Termica?!”

„Termica poate fi singurul operator de energie termic de pe piata Vasluiului?!”, si „De ce s stm la mna Termica?!”, au fost ntrebrile „capcan” adresate de Pavl consilierilor locali, dar mai mult pentru urechile conducerii Termica. Adrian Tighici, consilier local PSD si directorul SC Gaz -Est SA, societatea care furnizeaz gaz att pentru Termica, ct si pentru locuitorii municipiului Vaslui, a prezentat cele trei mari avantaje ale implementrii solutiei de modernizare a societtii: personalul societtii va avea activitate, abonatii vor fi pstrati n sistemul centralizat, iar facturarea energiei termice consumate se va face pe fiecare abonat n parte. n privinta celor 1.385 de apartamente care vor rmne nafara centralelor termice si a punctelor termice care vor rmne n functiune, acestea vor urma s fie alimentate prin solutii alternative de nclzire. n varianta doi, vor fi astfel debransate 35 de scri cu un apartament, 132 de scri cu 2 – 4 apartamente si 102 de scri cu 5 sau mai multe apartamente. Pentru scrile care au mai mult de un apartament bransat n momentul de fat se va aplica o solutie de nclzire cu centrale termice modulare amplasate pe casa scrii.

1 COMENTARIU

  1. totul este o vrajiala termica este un cadavru care nu poate fi readus la viata se fac pomeni in zadar cautati noi soluti centrali de scara ar fisolutia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.