Atentie mare la alegeri!

Ieri, la Casa de Cultur a Sindicatelor George Tutoveanu, din Brlad, a avut loc instruirea tuturor membrilor sectiilor de votare din zon, astfel nct procesul electoral s se desfsoare n conditii optime. Actiunea a fost organizat de Prefectura Vaslui si Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) nr. 39 Vaslui. n sala mare a Casei de Cultur au fost prezenti aproximativ 500 de membri ai birourilor electorale ale sectiilor de votare din Brlad si din comunele arondate. La nceputul ntlnirii, presedint ii sectiilor de votare din zona Brlad au primit listele cu candidatii la alegeri si o brosur continnd reglementrile legislative n privinta alegerii componentei Parlamentului European. Din partea organizatorului alegerilor a venit subprefectul Traian Hulut. Acesta a pus mare accent pe faptul c presedintii sectiilor de votare trebuie s fie foarte atenti la toate documentele necesare desfsurrii procesului de votare. Documentele care vor veni pentru birourile electorale ale sectiilor de votare din Brlad si din comunele limitrofe trebuie nchise si tinute sub paz, n fisete metalice, din primriile respective, pn la predarea lor ctre sectiile de votare. De asemenea, presedintii sectiilor au sarcina ca, n scurt timp, s primeasc cererile de la partidele politice pentru a completa birourile electorale ale sectiilor de votare. n situatia n care acestea nu si vor desemna persoane pentru birouri, rspunderea de a alege reprezentanti revine primriilor, a spus subprefectul Hulut. El a mai insistat si asupra faptului c, nc de smbt, 6 iunie, tuturor sectiilor de votare trebuie s le fie asigurate securitatea si paza de ctre un reprezentant al Politiei, care va fi ajutat de angajati ai administratiei locale. O sectie de votare va putea functiona legal doar dac va avea asigurat un presedinte si cel putin trei membri, iar materialele pot fi luate de presedintele sectiei, nsotit de doi membri si de paz. De asemenea, participantii la instruire au fost preveniti cum s actioneze n cazuri de fraud sau n alte situatii speciale. n acest scop, tuturor presedintilor li s-au nmnat telefoane mobile pentru a putea comunica eficient cu cei din BEC Vaslui. Dup ncheierea votrii, membrii sectiilor vor trece la numrarea voturilor, trimitnd si un exemplar al proceselor verbale la Directia Judetean de Statistic pentru a se centraliza datele.

1 COMENTARIU

  1. PREZENTA LA VOT nu este obligatorie. Dar este un drept. DREPTUL DE A NE FACE AUZITI. Mergeti duminica la vot. Exista un numar foarte mare de romani care se vor prezenta la vot dar, isi vor anula votul prin punerea mai multor stampile si printr-un mesaj pe care fiecare il va lasa pe buletinul de vot.
    Politicienii romani au votat aproape in totalitate legi impotriva libertatilor cetateanului. Suntem obligati de anul acesta sa mancam chimicale si organisme modificate genetic, plantele medicinale vor fi scoase in afara legii, buletinele si pasapoartele vor fi cu chip(chip=icoana). Oare cui va apartine aceasta icoana?

    Asa ca participa si tu la vot, nu rata o sansa de a transmite politicienilor nemultumirile tare, pentru faptul ca voteaza legi impotriva ta, a copiilor si parintilor tai.

    NUMARUL MARE DE VOTURI NULE VA ATRAGE ATENTIA CA NU SUNTEM INDIFERENTI, CI CA SUNTEM CONSTIENTI DE ACTIUNILE LOR IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.