61 de detinuti din Penitenciarul Vaslui vor vota

Duminic, si la Penitenciarul Vaslui se vor desfsura alegerile pentru Parlamentul European. Vor putea face acest lucru toate persoanele care, n conformitate cu prevederile legii, nu au fost lipsite de drepturile electorale. La nivelul Penitenciarului Vaslui au fost identificate 67 persoane private de libertate cu drept de vot pentru scrutinul din data de 7 iunie. Dintre acestea, un numr de 6 au refuzat s-si exercite dreptul de vot, urmnd s voteze 61 de persoane aflate n detentie. Sectia de votare nr. 29 Vaslui va asigura buletinele de vot, listele speciale, stampilele si urna special. Penitenciarul a luat msuri pentru amenajarea spatiului de votare si asigurarea secretului votului, n acest sens, la dispozitia votantilor fiind puse trei cabine anume destinate”, a precizat comisarul sef Vasile Cotoc, directorul Penitenciarului Vaslui.
Persoana detinut creia nu i s-au interzis drepturile electorale poate vota numai n baza unui act de identitate (carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate). Potrivit Deciziei Biroului Electoral Central, directorii penitenciarelor sunt obligati s aduc la cunostinta persoanelor detinute care nu au fost lipsite de drepturile electorale faptul c pot vota prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Parlamentul European. Cererile de votare se fac n scris si se depun la directorii penitenciarelor, cel mai trziu cu dou zile naintea alegerilor. Cel mai trziu n preziua alegerilor, directorul penitenciarului asigur depunerea cererilor ntocmite la biroul electoral al sectiei de votare n a crei raz teritorial se afl penitenciarul respectiv iar, n ziua votrii, se permite accesul echipei biroului electoral al sectiei de votare care se deplaseaz cu urna special n spatiul anume amenajat pentru votare.
De mentionat c Penitenciarul Vaslui a fcut demersuri ctre Serviciul Public Comunitar Local de Evident a Persoanelor Vaslui pentru eliberarea de acte de identitate provizorii persoanelor detinute care au acte de identitate expirate, n vederea asigurrii exercitrii dreptului la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.