Primaria Coroiesti trage de timp

n ciuda unor procese cstigate n instant si a hotrrilor judectoresti definitive si irevocabile, autorittile locale din comuna Coroiesti refuz s le plteasc celor 14 cadre didactice diferentele salariale cuvenite. De parc nu ar fi destul, cadrelor didactice nu le-au fost decontati nici banii cheltuiti cu naveta. Problemele unittilor de nvt- mnt din cteva comune din jumtatea de sud a judetului au fost aduse la cunostinta conducerii Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad nc din primele zile ale lunii aprilie. La vremea respectiv, principalele aspecte care n nemultumeau pe liderii de sindicat din comune erau legate de neprimirea celui de-al 13-lea salariu, precum si de nedecontarea navetei pe o perioad de cteva luni. Dac, la acel moment, neplata celui de-al 13-lea salariu era motivat de aprobarea cu ntrziere a bugetelor locale (sau de absenta acestora), acum, cele mai multe dintre problemele semnalate au fost rezolvate. Toti profesorii din cele sase localitti rurale n care se ntrziau restante la acest capitol si-au primit banii, n cursul lunii trecute, iar acum si desfsoar activitatea n mod normal. La fel de important este si problema diferentelor salariale cstigate n instant, anul trecut, care nu au fost acordate n localittile Alexandru Vlahut, Banca, Coroiesti, Perieni, Bogdnesti si Suletea. n acest caz, autorittile locale s-au artat dispuse s le achite pn pe 10 aprilie. Lucru care s-a si ntmplat. Cu o except ie: n comuna Coroiesti, autoritt ile refuz n continuare s plteasc banii cuveniti celor 14 cadre didactice. „Joia trecut, n cadrul sedintei liderilor de sindicat din Brlad si comunele arondate, s-a discutat despre principalele probleme cu care se confrunt colegii din toate unittile de nvtmnt. Fat de sedinta de luna trecut, acum ne-au fost aduse la cunos tint mai putine probleme. Peste tot a fost pltit cel de-al 13-lea salariu, la fel si decontarea navetei, cu except ia comunei Coroiesti. Tot n aceast comun, autorittile locale nu au pltit nici pn acum diferentele salariale cstigate prin procese. Le-am trimis si o adres prin care le-am solicitat remedierea situatiei”, ne-a spus profesorul Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad. Marinescu a adugat c autoritt ile din Coroiesti vor copii dup hot rrile judectoresti emise anul trecut care s ateste faptul c sunt definitive si irevocabile. Lucru care sa si ntmplat. S-a fcut rost de respectivele documente, au fost nmnate liderului de sindicat din comun, urmnd ca, pe baza acestora, plata s se fac n scurt timp. Rmne de vzut dac de aceast dat edilii din Coroiesti se vor tine de cuvnt sau se vor eschiva, asa cum au fcut si n trecut, cnd au refuzat s plteasc banii motivnd c statele de plat trebuie s fie semnate de Elena David, de la serviciul de salarizare al Inspectoratului Scolar Judetean. Dac se va mai ntrzia mult, este posibil ca tot instanta s fie solutia. Totul depinde ns de rbdarea salariatilor.

3 COMENTARII

  1. pai banii ii mannaca curva aia de zanetoaia care fute toata primaria! isi bate barbatu- si ala un prost de inginer, cu facaletu si-l trimite la vaci in timp ce ea se fute cu politistu, primaru sau alti golani din primarie!

  2. De ce Institutia Primariei, si nu primarul insasi????? Cunoasteti drumurile comunei Coroiesti?????In special drumul Birlad Movileni si podul de acces spre satul Hreasca???Faceti o vizita impreuna cu televiziunea nationala si cereti primarului explicatii!!! Probabil confunda comuna cu mosia proprie!!!! Chiar , nu se poate gasi ac de cojocul lui???

  3. Uned-i lege nu-i tocmeala……Sa investeasca hotararea cu formul executorie si sa apeleze la un executor. In aceasta situatie Primaria va plati si cheltuieli de executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.