Economie neinteresanta?!

Municipalitatea brldean ar putea fi degrevat de plata a mai bine de 9 miliarde lei vechi, dac expertii Bncii Mondiale, care vin, zilele acestea, la Spitalul din localitate, vor constata c reparatiile unittii sanitare se pot face si cu mai putini bani. Desi 9 miliarde de lei nu se iau din drum, subiectul nu pare s i intereseze pe cei din Primrie. Viceprimarul Brladului o face pe-a niznaiul, pentru c, evident, nu i convine s fac imagine altcuiva. Cu att mai mult dac acel cineva face parte din alt partid! Proiectul de reabilitare si consolidare a trei corpuri din cldirea Spitalului de Urgent Elena Beldiman va fi cu sigurant demarat n acest an. Finantarea investitiei va fi asigurat de Banca Mondial, prin Ministerul Dezvoltrii Regionale si Locuintei (45 miliarde lei vechi), Ministerul Snttii (70 miliarde lei vechi) si Primria Brlad (9 miliarde lei vechi). Practic, corpurile C, D si E vor fi ntrite, ntruct s-a constatat c mare parte a cldirii spitalului ar putea comporta anumite riscuri n caz de seism. Vestea bun este ns c banii vor veni cu sigurant la Brlad, astfel nct lucrrile s poat fi finalizate pn cel trziu n luna decembrie a anului 2011. De altfel, asigur ri n acest sens au fost date recent chiar si de ctre Stela Petrescu, directorul Unitt ii de Implementare a Proiectelor din cadrul Ministerului Dezvoltrii Regionale si Locuintei. Mai mult, acum cteva zile, senatorul Vasile Pintilie a anuntat c ar mai fi o veste bun pentru oras. Reprezentant ii Bncii Mondiale si cei ai Ministerului Snttii vor veni n scurt timp la spitalul din Brlad pentru o ultima analiz, pentru a-si face o prere concret pn la demararea proiectului de reabilitare. Din discu- tiile pe care le-am avut cu cei din Ministerul Dezvoltrii Regionale si Locuintei am nteles c exist posibilitatea ca lucrrile ce urmeaz a fi demarate s poat fi sustinute cu mai putini bani. Acest lucru ar putea nseamna c acea cot parte a Primriei Brlad, ce trebuia sustinut n calitate de administrator al imobilului, s nu mai fie necesar. Acest lucru nseamn pentru bugetul local o economie substantial (9 miliarde lei vechi, n.r.), adic niste bani ce ar putea fi folositi n alte scopuri, a declarat senatorul Pintilie.

Nani (si) la economii

De partea cealalt, viceprimarul Traian Petcu (care, recent, a fost filmat n timp ce dormea n Parlament) a afirmat, ieri, c nu cunoaste speta si c, n aceste conditii, nu se poate pronunt a. Totusi, nu s-a artat prea interesat de posibilitatea ca municipalitatea s economiseasc cei 9 miliarde de lei vechi. n acest fel, vicele Petcu i-a cam dat cu firma n cap primarului Constantin Constantinescu, care, de cteva luni bune, afirm sus si tare c nu si mai permite nici mcar masina de serviciu, din cauza crizei, si c vor trebui fcute economii drastice n toate sectoarele de activitate ale institut iei. Nu cunosc speta, deci nu m pot pronunta. Mai bine vorbiti cu primaru si poate v spune el ceva. Eu nu stiu nimic despre acest lucru. La revedere!, a spus viceprimarul Petcu.

1 COMENTARIU

  1. sa-l intrebe pe fostul director (adica pe taticu’) ca toata actiunea a pornit in 2003. cladirile sunt propietatea primariei si nu le admnistreaza dupa cum afirmati in articol. oricum nu aveau acesti bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.