Deconcentrate fara sefi?! Se rezolva!

De cteva zile, cele mai multe institutii publice nu mai au sefi. ncepnd de luni, cu exceptia Inspectoratului Scolar Judetean, a crui nou garnitur de conducere are deja o vechime de peste dou sptmni, toate celelalte servicii deconcentrate au functionat, practic, fr directori. Lunea trecut, ca urmare a prevederilor Ordonantei de Urgent nr. 37 a Guvernului, au expirat preavizele tuturor directorilor numiti de fosta guvernare. n momentul de fat, directorii sunt suspendati de drept. Lista descentralizatelor care functioneaz n virtutea inertiei este, evident, foarte lung. Din fericire, ieri, acest vid de sefi a fost umplut: trei directii si-au primit directorii. Bonus, pentru a nu mai prelungi suspansul, PDL-ul a fcut public lista celor care au trecut concursurile pentru ocuparea functiilor de director coordonator sau director coordonator adjunct. Atributiile directorilor sunt exercitate acum, formal cel putin, de directorii adjuncti care, fie sunt implicati n concursuri pentru ocuparea functiilor, fie se pregtesc si ei s-si urmeze sefii. Prin urmare, printre angajati domneste o profund si apstoare dezorientare. Nimeni nu mai stie care si cum. La Directia Judetean de Statistic, de exemplu, seful cel mare e acas, iar nlocuitorul lui, directorul adjunct, e la Bucuresti, cu treab. Aceeasi situatie s-a regsit zilele trecute si n celelalte institutii. Dar…

Numiri pe band rulant

De ieri, aceast stare de fapt si-a gsit rezolvare n trei dintre descentralizate. Dup cum au anuntat deja cele dou partide de la guvernare, numirile vor continua ntr-un rutm alert, n urmtoarele zile. Conducerile a trei institutii vasluiene au fost schimbate, ieri, n cadrul unor ceremonii oficiale, prin citirea ordinelor de numire n functie semnate de ministrii de resort. Este vorba despre Inspectoratul Teritorial de Munc (ITM), Directia Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (DMFPS) si Agentia Judetean pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vaslui. La ITM, Irinel Stativ, directorul Cancelariei prefectului, a dat citire ordinelor de numire pentru Gheorghe Chirvas – director coordonator al ITM, Dan Mircea Buchidu – director coordonator adjunct Relatii de munc, si Doru Axinte – director adjunct coordonator pe Securitate si sntate n munc. La DMFPS, dup ce, pe 25 mai, i-a expirat mandatul lui Haralambie Voicu, acesta a fost nlocuit ieri de… Haralambie Voicu. Nu este vorba despre o coincident de nume, ci de unul dintre putinii directori de institutii deconcentrate care si pstreaz functia n urma schimbrilor politice. Spre deosebire de acesta, Ramona Mocanu, noua directoare a AJPS, nu a mai ocupat pn acum nici o functie public. Noul director al ITM si-a nceput mandatul, ieri, sub deviza Totul va fi bine.

Sefi noi la AJOFM Vaslui

ncepnd de ieri, Agentia Judetean pentru Ocuparea Fortei de Munc (AJOFM) Vaslui are o nou echipa conducere. Prin Ordin al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, n functia de director coordonator a fost numit Ioan Adrian Crlan. Noul sef al AJOFM Vaslui a absolvit cursurile Universittii Dunrea Galati si a lucrat n domeniul privat. Noul director coordonator adjunct – Managementul Pietei Muncii, este Ovidiu Mihalache, de profesie jurist, recomandat de cei 16 ani de experient n munc. Al doilea director adjunct, pe partea economic, este Genoveva Vasiliu, de profesie economist. Suntem pregtiti ca, mpreun cu salariatii din Agentie, s adoptm deciziile cele mai bune cu privire la msurile de realizarea principalelor obiective pe piata muncii, precum prevenirea somajului si combaterea efectelor sociale ale acestuia, ncadrarea sau rencadrarea n munc a persoanelor n cutarea unui loc de munc, sprijinirea ocuprii persoanelor apartinnd unor categorii defavorizate ale populatiei, asigurarea egalitt ii sanselor pe piata muncii, stimularea somerilor n vederea ocuprii unui loc de munc, ncadrarea persoanelor n cutarea unui loc de munc, protectia persoanelor n cadrul sistemului asigurrilor pentru somaj, a declarat noul director coordonator al AJOFM Vaslui, Ioan Adrian Crlan.

4 COMENTARII

  1. Cineva a spun ca polica fac doar ratatii. Faceti adunarea celor numiti in functii si ii veti da dreptate celui care a spus asta.

  2. Daca inainte de 1989 toti imbecilii erau promovati la academia Stefan Gheorghiu in calitate de activisti de partid , la ora actuala absolut toti idiotii care au marea calitate de lingai si latrai sunt numiti de bravul partid in functii de conducere la deconcentrate , inclusiv neghiobul de prefect , cel mai prost cetatean al judetului Vaslui. Ce vreti ? Asta ati votat asta avem . Cretini universali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.