Astazi, faza judeteana a concursului „Educatia rutiera – Educatie pentru viata”

Astzi, Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) organizeaz faza judetean a concursului „Educatia rutier – Educatie pentru viat”. Concursul se va desfsura n municipiul Vaslui, la Scoala general nr. 2 „Dimitrie Cantemir”, ncepnd cu ora 10.00, si-i va avea ca protagonisti pe copiii claselor IV – VII, cstigtori la faza local desfsurat n fiecare municipiu si oras. Copiii si vor arta ndemnarea n mersul cu bicicleta n poligon, vor sustine un test de verificare a cunostintelor teoretice si vor demonstra n parcul scoal modul n care stiu s respecte regulile de circulatie. Acest concurs are ca scop prevenirea accidentelor de circulatie n rndul minorilor prin nsusirea corect a regulilor de circulatie, respectarea acestora si verificarea gradului de pregtire a elevilor n acest domeniu. De mentionat c actiunea reprezint o continuare a activittilor de prevenire din cadrul Programului national de prevenire si combatere a accidentelor rutiere „Stop accidentelor. Viata are prioritate!”, urmrindu-se colaborarea si schimbul de experienta ntre copii, cadre didactice si politisti. Este important implicarea direct a copiilor n activitti educativ-preventive, deoarece, n acest mod, tnra generatie constientizeaz mai bine importanta cunoasterii si respectrii regulilor de circulatie.

4 COMENTARII

  1. la scoala noastra nu s-a mai vorbit de multa vreme de educatia rutiera.in acest program nu sunt incluse toate scolile?ce mult s-ar bucura copiii!!

  2. Felicitari,celor care se ocupa de asa ceva.Circulatia pe drumurile publice in calitate de pieton sau conducator de vehicule este o problema,de aceea,aceasta educatie trebuie facuta in familie dar si in scoala.Poate in viitor civilizatia pe drumuri va arata altfel.

  3. Felicitari,celor care se ocupa de asa ceva.Circulatia pe drumurile publice in calitate de pieton sau conducator de vehicule este o problema,de aceea,aceasta educatie trebuie facuta in familie dar si in scoala.P
    oate in viitor civilizatia pe drumuri va arata altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.