Strecurat n licitatie

n mai putin de dou sptmni, va avea loc licitatia pentru consolidarea si reabilitarea a trei corpuri ale Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman, din Brlad. Interesant este faptul c n lupta pentru cstigarea licitatiei s-a nscris si firma primarului Constantin Constantinescu. Conflictul de interese este mare ct casa, sau mai bine spus ct spitalul, cu att mai mult cu ct chiar primarul, prin intermediul Consiliului Local, trebuie s asigure suma de 9 miliarde lei vechi reprezentnd plata lucrrilor. n ultimele sptmni, parlamentarii brldeni s-au ntrecut n a-si trage de partea lor meritele reusitei introducerii capitolului consolidare spital pe lista investitiilor pe anul 2009. O fi deputatul Adrian Solomon, de la PSD, sau senatorul Vasile Pintilie, de la PD-L, este mai putin important, cu att mai mult cu ct cei doi fac parte din coalitia aflat la guvernare. Nici faptul c unitatea este condus de dusmanul comun, liberalul Dionisie Lefter, nu este important. Conteaz ca lucrurile s se miste. Si, din cte se pare, lucrurile au nceput nu doar s se miste, ci s se agite de-a dreptul.

Un pui de dedicatie sau ce?!

Este o certitudine: lucrrile la consolidarea si reabilitarea corpurilor C, D si E ale Spitalului Elena Beldiman vor demara n toamna acestui an. Pe cine nu bucur acest fapt, mai ales c aceast unitate deserveste nu doar brldeni, ci si mii de oameni din comunele sau chiar din judetele vecine? Deocamdat, a fost fixat data licitatiei, 20 mai. Pn n prezent, au achizitionat caietul de sarcini cinci firme. Foarte bine. Sau… nu, fiindc, printre cele cinci societti se numr si una cu ciubotele rosii… vorbim despre firma de constructii a primarului Constantin Constantinescu. Desi n societatea este administrat de o apropiat a edilului, oricum ai privi problema, tot conflict de interese este, de vreme ce primarul, prin Consiliul Local, este obligat s aloce o cot parte din fondurile necesare lucr- rilor. Si nu vorbim despre bani de tigri, ci despre o sum frumusic, mai precis despre 9 miliarde de lei vechi. Dar lucrurile ar fi cu adevrat grave doar n momentul n care s-ar petrece incompatibilitatea: firma aceasta s cstige si s se apuce de treab. Pe de alt parte, nu contest nimeni calitatea serviciilor prestate de societatea de constructii n cauz, dar, de dragul corectitudinii, nu este nevoie s o demonstreze tocmai cu aceast consolidare. Amuzat de situatie, managerul Dionisie Lefter este nerbdtor s vad licitatia finalizat si s afle cstigtorul. Mai ales c se anunt o lupt… solitar. Am nteles c sunt deja cinci nscrisi, care au cumprat caietul de sarcini, dintre care doi din Brlad si unul din Bucuresti. nseamn c va fi o competitie foarte frumoas (zmbind, n.r.). Printre nscrisi se numr si firma primarului Constantinescu, ns este un conflict de interese, ntruct el este si coordonator de credite n reabilitarea spitalului, a spus managerul Dionisie Lefter. Chiar dac n urma apropiatei vizite a reprezentantilor Bncii Mondiale (care asigur 70 de miliarde de lei vechi prin intermediul Ministerului Dezvoltrilor Publice) s-ar decide c nu mai este nevoie si de banii de la Consiliul Local, parc tot nu sun bine. n asteptarea finalizrii licitatiei, unitatea medical si vede de treab: n cursul acestei sptmni, va face demersuri la Consiliul Local n vederea obtinerii unor spatii pentru a- si desfsura activitatea sectiile n care se vor efectua lucrrile de consolidare si reabilitare. Dac rspunsul nu va fi favorabil, se pacientii si personalul medical vor umple orice spatiu disponibil sau, n ultim instant, spitalul si va restrnge activitatea.

3 COMENTARII

  1. tipic acestor fituici , daca Constantiescu este primar poate ar trebui sa-si inchida firma in opinia acestor ,, ziarsiti,, atentie la ghilimele . va dati seama ce stire a scos taranu asta de ziarist?

  2. vorbiti prostii. licitatia se tine la bucuresti. nu cred ca vi s-a cumunicat ceva de acolo. pana la data licitatiei mai este mult si nu cred ca s-a inscris vreo firma tonand cont de amplorea lucrarilor si mormanul de documentatie care trebuie facut. daca tot ati aflat numele unei firme de ce nu le publicati si pe celelalte?

  3. CONFLICT DE INTERESE NU ESTE FIINDCA PRIMARUL BIRLADULUI ESTE CEL MAI CINSTIT SI CEL MAI ONORABIL OM DAR TREBUIE SA-SI MAI MAREASCA SI EL AVEREA CA DOAR NU VRETI SA PLECE DIN FUNCTIA DE PRIMAR TOT CALIC CUM A INTRAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.