O investitie de 50.000 de euro peste care se asterne praful

A trecut mai bine de jumtate de an de cnd aparatele performante achizitionate de Spitalul Municipal de Urgent Elena Beldiman, din Brlad, pentru realizarea interventiilor de schimbare de cristalin stau degeaba. O investitie de aproape 50.000 de euro este acoperit de praf, n loc s aduc bani la bugetul unittii. O trus de lentile oftalmo, un autokeratorefractometru, biopahimetru ocular, perimetru ocular, precum si alte aparate necesare sectiei de Oftalmologie. Toate acestea au fost livrate unittii spitalicesti nc din luna septembrie 2008. Chiar si sterilizatorul rapid, ultimul care lipsea, a fost primit n luna decembrie. Acesta a fost importat din Germania si prezint avantajul c sterilizeaz instrumentarul n mai putin de 20 de minute, putndu-se astfel face n jur de 10-20 de operatii zilnic. S-au fcut liste de asteptare, oamenii au fost chiar si testati de medici de la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iasi. Cu toate acestea, operatiile, care trebuiau s nceap nc din luna ianuarie, se amn. De ce? Nici managerul spitalului, Dionisie Lefter, nu stie motivele. ns sper c investitia va fi pus la treab ct mai curnd. Stiu c medicii de la Iasi au venit, au plecat, ns nu s-a ntmplat nimic. Am nteles c oftalmologul nostru, medicul Florin Popescu, nu a fost pregtit pentru operatii, ns nu am vorbit cu el, ne-a spus managerul Lefter. Pe listele de asteptare, din 30 de persoane dornice de cristalin nou, doar 22 mai rmseser. Asta deoarece unii dintre ei nu au mai putut astepta si si-au rezolvat problema la alte clinici din tar. Cu toate acestea, este doar o chestiune de timp pn cnd delicata interventie va fi realizat si la Brlad.

7 COMENTARII

  1. Deci nu ai mai postat nesajul meu care nu avea niciun fel de cuvant obscen pentru ca nu ti-a convenit tie ce am scris?????? Pai, mai baieti, in Republica Moldova e de voi, langa Voronin!

  2. Adica”io” nu stie ca marii nostri ziaristi de Barlad nu au nicio treaba cu jurnalismul si taie din declaratii, punandu-le in contextul pe care il cred potrivit interesele lor si al celor care ii manageriaza?
    Spune Lefter ca din ianuarie pana in aprilie nu a vorbit cu doctorul? Mai, io, tu esti persoana ce semneaza articolul? Nu stim noi, barladenii, pe cine reprezentati voi, astia de la Monitorul? Sau crezi ca suntem surzi si orbi? Te inseli? Nu ati strigat nici pe departe cand era doctorul Petcu manager si ce a facut ala? A servit clientela de partid. Investitii?….Pentru muschiul lui!

  3. Adica din ianuarie si pana in aprilie nu a reusit marele manager sa vorbeasca cu un doctor, sa-l intrebe de ce nu face operatii?
    Cred ca e mare spitalul si nu-l gaseste … JENANT dle mare manager sa nu reusesti sa vorbesti cu un salariat din ianuarie si sa vezi ce face si ce nu … si de ce nu.

  4. Dupa voi, um manager ar trebui sa se ocupe si de investitii si de efectuarea operatiilor. Un om care sa faca tot intr-o unitate, nu? Prea va dati voi cu parerea in totala necunostinta de cauza. Ca s-a adus un laparoscop pe care medicii barladeni, in afara de unul tanar mai scolit pe afara, nu stiu sa-l foloseasca nu va deranjeaza? Sau daca va deranjeaza lucrul acesta ce altceva faceti decat sa vorbiti aiurea sub acoperirea anonimatului pe un forum…..Tara de lasi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.