nca o clasa Step by step, la Brlad

Desi n acest an scolar sunt deja dou clase n care se experimenteaz metoda american de predare si nvtare „Step by Step”, conducerea Scolii nr. 8, din Brlad, a primit aprobare din partea Ministerului Educatiei, Cercetrii si Inovrii pentru a forma, n anul scolar 2009-2010, nc o grup de clasa I. n prezent, n cadrul respectivei institutii de nvtmnt functioneaz deja o clas I si o clas a II-a. Pentru anul scolar viitor, vor mai putea fi nscrisi nc 25 de copii pentru clasa I. Ca si la aceste dou serii existente deja, copiii vor sta la scoal cte opt ore pe zi. Si nu pentru c ar fi exploatati, ci pentru c asa se lucreaz cu elevii de la „Step by Step”. n prima parte a zilei, orele vor decurge la fel ca si la celelalte clase. nvttoarea va preda lectia si va asculta elevii. Cu alte cuvinte, se va lucra frontal cu elevii. Va urma pauza de mas, cnd copiii vor merge s mnnce la Grdinita cu program prelungit nr. 9. n ultimele patru ore, se va lucra pe centre de activitate: de constructii, de scriere, de arte, de matematic si de stiinte. Aici, copiii vor fi mprtiti n grupe de cte 5 si, prin rotatie, ei vor nvta timp de cte 20 de minute la o materie, ce a fost predat mai devreme la ore. Pe lng faptul c elevii vor sta la scoal attea ore, ei nu vor avea teme pentru acas. Toate notiunile predate se consolideaz n clas, pn la plecarea acas. O alt diferent a acestei metode este faptul c la clas sunt desemnate dou nvttoare, care, initial, au fcut cursuri speciale la Centrul Regional de la Botosani. De asemeneas, fiecare micut are catalogul su, n care nu se pun note, ci doar apar enunt uri care exprim cum se descurc elevii. Acestia sunt evaluati cu ajutorul calificativilor „foarte bine”, „bine”, „satisfctor” si „insuficient”. „Este abia al doilea an n care acest sistem de nvtare functioneaz la noi, ns merge foarte bine. Acum deja avem si clasa a I si clasa a II-a, ns vom mai continua cel putin pn vom duce seriile pn la finalul ciclului primar. Deja, n cadrul programului de extindere, Ministerul Educat iei, Cercetrii si Inovrii ne-a aprobat nc o clas I pentru anul scolar 2009-2010”, ne-a spus profesorul Ionela Bolea, directorul Scolii nr. 8. Pentru c sunt foarte multi printi care lucreaz toat ziua si nu au pe cineva care s stea cu copiii, mai mult ca sigur c si n acest an se vor nghesui n a-si nscrie micutii la aceast clas. Astfel, adultii nu mai trebui s-si fac griji nici n privinta felului cum petrec copiii ziua, nici n ceea ce priveste prnzul. Asta deoarece printii pltesc cam 5 lei pe zi pentru mesele luate la cmin.

2 COMENTARII

  1. am cunoscut pe cineva care a avut fetita la Step by step in clasa I si nu reusea sa-si termine temele la scoala . acasa cand venea era foarte obosita si nu mai putea continua sa si le termine.multi copii sunt obisnuiti cand vin de la scoala sa doarma 1 h dupa care incep sa-si faca temele.eu consider acest sistem obositor pentru copii

  2. nu toti elevii se pot achita de sarcini in mod onorabil chiar si in acest mod de a invata ,,Step by step'”.intrebarea mea este ce spun parintii cand rezultatele nu sunt cele asteptate? ce raspund cadrele didactice parintilor,care dupa cum spuneti lucreaza toata ziua si nu se pot ocupa de copiii lor incredintandu-i in totalitate dascalilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.