2.140 de bilete de tratament pentru pensionarii si asiguratii vasluieni

Pentru vasluienii care pot solicita tratamente n statiunile din tar, la Casa Judetean de Pensii (CJP) Vaslui au ajuns biletele repartizate pentru anul n curs. Este vorba despre 2.140 de bilete, mai putin cu 380 de bilete dect anul trecut. Avnd n vedere c numrul pensionarilor din judetul Vaslui este 112.437 si fr a-i mai lua n calcul si pe ceilalti asigurati care pot solicita bilete, rezult c doar 1,91% dintre pensionari pot pleca, n acest an, ntr-o statiune. Dincolo de statistic, doar 9.500 de persoane au solicitat pn n prezent bilete, ceea ce face ca procentul de mai sus s sufere o corectie radical: un asigurat din patru va putea pleca, n 2009, la tratament. Vestea bun este c, de regul, CJP solicit suplimentarea numrului de bilete. Spre exemplu, anul trecut, urmare a solicitrilor formulate, peste 4.900 de pensionari au primit bilete, desi numrul initia al acestora se situa la jumtate. Preturile unui sejur ntr-o unitate balneoclimateric este cuprins ntre 1.100 si 1.988 lei, n functie de categoria de confort a hotelului. Casa Judetean de Pensii (CJP) Vaslui a primit repartitia pe anul 2009 pentru statiunile cu care Casa National de Pensii are ncheiate contracte. Judetului Vaslui i-au fost distribuite 2.140 de bilete de tratament. Anul trecut, repartit ia initial a fost de 2.520 de bilete, iar cu suplimentrile din timpul anului, s-a ajuns la 4.942. Potrivit conducerii CJP Vaslui, n cursul anului curent, institutia va cere suplimentri la numrul de bilete alocat n prima faz. Preturile unui sejur la una din statiunile balneoclimaterice variaz ntre 1.100 lei si 1.988 lei, n functie de categoria de confort a hotelului. Anul trecut, biletele au costat ntre 1.099 lei si 1.766 lei. Pn n prezent, au plecat la tratament 400 de persoane. Mai sunt bilete de tratament disponibile pentru seria cu plecarea n aceste zile. Prin urmare, persoanele interesate se pot prezenta la sediul nostru, la camera nr. 1. n luna mai, vor mai pleca la tratament n dou serii, pe 10 si 29 mai, un numr de 456 de persoane, a spus Petronela Jalb, purttorul de cuvnt al CJP Vaslui. Reamintim c, pentru anul 2009, beneficiarii au putut depune cereri pentru acordarea biletelor de tratament ncepnd cu data de 2 decembrie 2008. Pn n prezent, la nivelul judetului Vaslui au fost nregistrate aproximativ 9.500 de cereri. Acest an a debutat cu distribuirea biletelor de tratament pentru unitt ile balneoclimaterice aflate n gestiunea Casei Nationale de Pensii – Amara, Covasna, Nicolina, Pucioasa, Olnesti, Moneasa etc. Pentru aceste statiuni, s-au primit pentru ntregul an 2009 un numr de 729 bilete de tratament, a mai precizat Petronela Jalb.

Cine merge n statiuni?

Pot beneficia de bilete de tratament pensionarii si asigurat ii sistemului public de pensii care sufer de anumite afectiuni pentru care li s-a recomandat de ctre medic tratament balnear. Solicitantii de bilete trebuie s depun la CJP Vaslui o cerere nsotit de urmtoarele documente: biletul de trimitere, retet tip eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist, cuponul de pensie, copie dup buletinul de identitate sau cartea de identitate. n cazul pensionarilor beneficiari ai sistemului public de pensii, contributia persoanei este de 50% din cuantumul total net cuvenit al drepturilor de pensie, din luna anterioar celei pentru care se elibereaz biletul de tratament balnear. n cazul asiguratilor sistemului public de pensii, cuantumul contributiei este de 50% din pretul integral al biletului de tratament balnear. Beneficiaz de bilete de tratament gratuit persoanele cu drepturi stabilite n baza unor legi speciale: veteranii de rzboi, persoanele cu handicap, beneficiarii legilor 189/2000, 49/1999, 118/1990.

1 COMENTARIU

  1. sa ne bucuram. cele mai multe vor ajunge la „saracii ” judetului si la rudele lor mai apropiate sau mai departate: salariatii casei de pensii,ai politiei,prefecturii,consiliului judetean si pe la alte „capetenii de judet”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.