Reciclati, reciclati ti iar reciclati!

n curnd, locuitorii Brladului si vor putea demonstra calittile de ecologisti. Primarul Constantin Constantinescu intentioneaz s pun la dispozitia locuitorilor municipiului containere speciale pentru colectarea materialelor reciclabile, pentru hrtie, sticl si plastic. Deja au fost demarate discutii cu o firm din bucuresti, SC Ecorom Ambalaje SA, care va pune la dispozitie containerele. Dar nu simpla reciclare este scopul final, ci si nt- rirea bugetului local: municipalitatea doreste s valorifice, pe ct posibil, ambalajele, banii strnsi urmnd s fie vrsati la bugetul local. „Vrem s valorificm ambalajele tot cu ajutorul firmei SC Ecorom Ambalaje SA, care va asigura si transportul. Vom ncerca s le vindem la societtile care se ocup cu reciclarea diverselor materiale iar banii pe care i vom obtine vor fi investiti tot n acest scop”, a declarat primarul Constantin Constantinescu. Edilul sef a adugat c prin oras vor fi amplasate si containere speciale pentru aparatura electronic deteriorat, n ncercarea de a prelua „stafeta” de la „Marea Debarasare”, actiune national pus n practic, periodic, de Ministerul Mediului.

2 COMENTARII

  1. E interesanta aceasta initiativa,dar in timp ce altii au grija de mediu:recicleaza hartie,sorteaza gunoiul,etc.,altii dau foc la paduri,uita sa-si stranga gunoiul,lasa apa sa curga in nestire la robinet sau polueaza apele in mod barbar.Cred ca vor trece multe secole pana cand omenirea va intelege ca de ea depinde viata pe pamant.

  2. Masura inteligenta si la un moment dat se va putea trece intr-o etapa superioara de stimulare a cetatenilor dupa modelul englez, care ofera locuitorilor care se straduie sa fie atenti cu reciclarea deseurilor la diminuarea facturilor la gunoi . Insa la noi e la moda fraudarea cetatenilor pe baza de facturi umflate , cum este cazul la hotii de la SC AQUAVAS , care sub privirile complice ale autoritatilor locale jefuiesc lunar 30 % din valoarea facturilor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.