Pretul discriminarii, 100 de euro!

Aproape o treime din cadrele didactice din judetul Vaslui vor sta pe tus dac ordonanta de urgent prin care se intentioneaz reducerea sporurilor bugetarilor va intra n vigoare. Este vorba despre circa 2.000 de profesori care ar putea s nu mai beneficieze, n acest an, de cei 100 de euro pentru materialele didactice. nainte s se sting bine scandalul revocrii sporurilor salariale ale bugetarilor, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat c acordarea acestei facilitti va mai ntrzia putin, motivul fiind lipsa fondurilor (26 milioane de euro la nivel national). Andronescu a precizat c sumele prevzute pentru acest proiect vor fi primite la prima rectificare de buget. Nu se stie exact cnd se va ntmpla acest lucru si nici dac atunci vor fi exclusi profesorii care au peste 35 de ani. Chiar dac scuza preferat n aceast perioad de toat lumea pentru tierea sporurilor sau a altor drepturi bnesti este recesiunea economic, tot discriminare se cheam. Cei mai afectati de situatia creat vor fi tot copiii. Asta pentru c, nemaicumprnd materiale didactice ajuttoare, unii dascli vor preda strict din manuale iar elevii nu vor mai face performant dect n cazul n care elevii si vor permite culegeri. Cel putin la nivelul judetului Vaslui, ar trebui s primeasc cei 100 de euro peste 6.000 de cadre didactice. Deocamdat, profesorii asteapt decizia guvernantilor, mai ales c, n mod normal, abia prin vacanta de var si primeau banii. Cadrele didactice care cu vrsta mai mare de 35 de ani, aproape 2.000 la numr, sunt nelinis tite si indignate la gndul c Guvernul Boc le poate lua ntr-o clip acest ajutor bnesc acordat n urm cu trei ani. Nu mi se pare normal ce se ntmpl. Este discriminare pe fat! Adic eu nu mai am nevoie de materiale didactice, n timp ce profesorii mai tineri au nevoie de ele? Astept s vd ce decizie se ia n final si dac ordonanta de urgent se voteaz si apoi cred c o s ne unim s hotrm ce facem dac nu ni se d si nou. Elevii fac performant si pentru c avem noi materialele necesare cu care s-i impulsionm s nvete, si-a strigat, ieri, indignarea o profesoar trecut de 35 de ani. Pn se va decide dac aceast msur va fi aplicat, liderii sindicali din nvtmnt trebuie s hotrasc, pn pe 15 martie, la ce sporuri renunt n acest an. Din cte se pare, acestia sunt dispusi s renunte doar la indemnizat ia de participare la concursuri. Rmne de vzut dac guvernantii vor accepta att de putin.

2 COMENTARII

  1. Cu librariile nu a fost nici o intelegere. Nu cred ca libraria a vandut ceea ce a vrut, profesorii avand de ales din oferta librariei.
    Dar, ce se intampla cu cei care au convenit cu librarii sa le dee factura contra unei sume de bani, ce se intampla cu aceea care au cumparat facturi, ce se intampla cu aceea care au aranjat cu contabilul?
    Lupta pentru cei 100 de euro nu este (pentru 50% sa spunem) CARTI, ci pentru cele 2-3 milioane cu care raman profesorii.
    Ar trebui ca profesorii sa se prezinte cu cartea si factura la contabil, sau banii sa fie livrati direct librariilor pe baza de factura proforma.
    Oricum profesorilor in mod cert le trebuie bani pentru rechizite.

  2. Ce materiale didcatice,frate?ca a fost o „intelegere” cu librariile.ei isi vindeau toate prostiile,iar ministerul invatamantului”si-a curatit constiinta”.Dar pentru consumabile cine ne da bani:curentul electric,foi de scris,tus,bani de deplasare in interesul serviciului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.