Managerul spitalului, evaluat de presa brladeana

Pe motiv c de luni managerul Spitalului Municipal de Urgent „Elena Beldiman” Brlad va intra sub lupa Directiei de Sntate Public (DSP) Vaslui, primii care au dat cu note n Dionisie Lefter au fost chiar ziaristii locali, sositi la sptmnala conferint de pres. Motivatia invocat de manager n evaluarea „ad-hoc” a fost faptul c, nc de la ocuparea functiei, n urm cu peste doi ani, ziaristii brldeni au fost cei mai aprigi critici ai si. Medicii si asistentii din subordine vor fi urmtorii n a-l nota. ncepnd de pe 16 martie si pn la sfrsitul lunii, toti managerii de spital din tar vor fi evaluati pentru activitatea depus n 2008. Dac n unele cazuri acestia dorm foarte linistiti noaptea la gndul c nu vor fi dati la o parte pe motiv c sunt social-democrati sau democrat-liberali, alta este situatia la Brlad. Managerul Dionisie Lefter pare destul de preocupat de apropiata evaluare. Si are si motive! Face parte din vechea „gard”: este nu doar liberal convins, ci chiar presedintele PNL Brlad. Astfel, Lefter a ncercat un experiment cu presa local. Ieri, imediat dup conferinta de pres, a cerut fiecrui ziarist prezent s l evalueze, sub protectia anonimatului, conform unor criterii de performant impusi de Ministerul Snttii. Printre acestia s-au numrat capacitatea de planificare, de organizare, de coordonare si control att n relatia cu angajatii, ct si cu factori externi. Fiecare dintre aceste criterii are mai multe subpuncte, care urmresc alte calitti ale celui evaluat. ntrebrile se refereau la elaborarea unor obiective si ducerea lor la bun sfrsit, identificarea, prioritizarea si solutionarea unor probleme, capacitatea de relationare cu autorittile locale si centrale sau cu mass-media, de a ndrepta erorile comise. De altfel, s-a urmrit si evaluarea n functie de elaborarea de norme si metodologii de organizare, capacitatea de mediere si negociere, implicarea tuturor membrilor echipei manageriale n luarea deciziilor, monitorizarea activittii, urmrirea utilizrii rationale a resurselor financiare. Concluzia: avnd la dispozitie punctaje ntre 0 si 5 pentru fiecare cerint, ziaristii l-au evaluat undeva la nivelul 4, cu doar cteva note de 3. „Suntem n faza de evaluare si nti mam gndit s pun presa s-mi evalueze activitatea, fiind cel mai aprig critic al meu. Observ c media este cam 4, din 5 posibil. Nu poate fi nimeni perfect, ns pe undeva creeaz imaginea modului cum sunt perceput”, a declarat, n final, managerul Lefter. Ulterior, acesta a prercizat c urmtorii chemati s-l noteze sunt chiar cei pe care i conduce de peste doi ani si trei luni, adic medicii si asistentele medicale. Asta pentru a vedea cum i este apreciat activitatea nu doar de comisia din cadrul DSP Vaslui, numit n mod oficial de Ministerul Snttii.

3 COMENTARII

  1. Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere ! Lasa-ne, lasa-ne, Leftere !

  2. da cine e presa locala, frate, ca sa analizeze ea un manager???? presa locala e plina de analfabeti. omul ala are studii…………………..!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.