Gabriela Cretu, pledoarie pentru diversitatea lingvistica

Eurodeputata Gabriela Cretu pledeaz pentru nvtarea, ca a doua limb strin, si a altor limbi dect cele de circulatie universal. Eurodeputata PSD Gabriela Cretu a depus, marti, o declaratie scris aferent dezbaterii, n plenul Parlamentului European, a raportului referitor la „multilingvism – un avantaj pentru Europa si un angajament comun”. n calitate de raportor virtual n acest dosar, Gabriela Cretu a subliniat importanta multilingvismului si a insistat asupra necesittii de a conserva diversitatea lingvistic a Europei. Ea a pledat, n acest context, pentru nvtarea, ca a doua limb strin, si a altor limbi dect cele de circulatie universal, n special a limbilor din trile vecine, ale minorittilor etnice din propria tar si a limbilor vorbite n economiile emergente cu care tara de origine are relatii n dezvoltare. Gabriela Cretu a subliniat faptul c, pe lng argumentele pragmatice legate de piata muncii – cum ar fi reducerea riscului de somaj, sporirea sanselor de angajare, cresterea calittii serviciilor prestate, mbunttirea atmosferei la locul de munc, cresterea productivittii si facilitarea mobilittii – un alt motiv important pentru a sustine multilingvismul este cel legat de promovarea valorilor europene. n viziunea eurodeputatei, „multilingvismul contribuie la afirmarea unor valori si atitudini esentiale pentru modelul social european: ntelegerea reciproc, ncrederea si solidaritatea, si poate contribui la realizarea efectiv a unittii ntr-o lume divers”.

2 COMENTARII

  1. Sandaluata, tu esti peremista de la spitalul judetean? Vai,da ce sange-n instalatie aveti, duduie!
    Vi se intampla des sa fiti netrata si sa rabufniti, ca astazi par eczamplu?

  2. MAI LASA-NE CU LITERATURA TA IN PACE , TE-AI DUS CA EUROPARLAMENTAR SA FACI CEVA SI PT ACEST JUDET AMARIT, CE AI FACUT????CE CREZI CA LITERATURA NE TINE DE FOAME ??SI INCA CEVA SUNT ATITI CARE AU ATITA SCOALA SI O ZGIRIE DE PE O ZI PE ALTA CA SA AVETI VOI SARACUTII DIN PARLAMENT FIE EL SI EUROPEAN CU CE SCRIE CARTI.. SI POATE EI AR TREBUIE SA DIRIGUIASCA ACEST JUDET DAR SUNT OAMENI CU FOARTE MULT BUN SIMT SI NU CA VOI CARE ASTAZI CA SA OBTINETI VOTURI VA VINDE-TI SI COPII SI MINE NU MAI STITI CE ATI PROMIS!!
    PROPUNE IN PARLAMENT DACA AI SINGE IN INSTALATIE ASA CUM CREZI CA TOTI PCEI CE CONDUC ACEASTA TARA SI PESTE 100 DE ANI DACA AU GUVERNAT PROST SA PLATESCA , TOATA FAMILIA LOR!!! DE CE SA STRINGEM NOI CUREAUA CIND NOI NU AVEM NICI O VINA CA TOTI INCOMPETENTII S-AU CATARAT SA CONDUCA ACEASTA TARA?????DACA AU GRESIT CA NU AU DECIT TUPEU SA PLATEASCA , ASA CUM L-AU PEDEPSIT SI PE CEUSESCU CARE ERA MIC COPIL PE LINGA ASTIA!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.