Fetele de la lupte libere, o promisiune a sportului vasluian

La recent ncheiatele Campionate Nationale de lupte libere pentru copii, gzduite de Trgu Mures, fetele de la sectia de profil de la Clubul Viitorul Vaslui s-au remarcat n mod deosebit. Sportivele Mihaela Papuc (40 kg), Dumitrita Ungureanu (57 kg) si Andreea Puc (62 kg) au intrat n posesia medaliilor de bronz. Dac prima este din Dnesti si a nceput s practice sportul luptelor abia anul trecut celelalte dou provin din Feresti si au urcat prima dat pe saltea n 2007. Toate au fost descoperite de Marian Sluser, un mare pasionat al luptelor libere. Acesta a practicat cu ani n urm acest sport la Viitorul si, dup ctiva ani petrecuti n Israel, a luat hotrrea s sprijine, pe ct poate, acest sport. Avem ctiva sportivi de mare viitor, n special fete. De departe, Andreea Puc promite cel mai mult. Ea provine dintr-o familie de sportivi. Tatl a fost juctor de fotbal, un frate si o sor, dar si o verisoar sunt, cu totii, lupttori. De mentionat c Andreea nu a putut face, pentru 200 de grame, categoria sa obisnuit, 57 kg. Dac ar fi luat startul n limitele acesteia, ar fi cstigat, cu sigurant, aurul. Mihaela Papuc a fost o surpriz mai mult dect plcut la Trgu Mures. Cu mai mult atentie, putea chiar s ia medalia de argint, ne-a declarat Sluser. Andreea Puc, o fat destupat, ne-a declarat: Eram pregtit s lupt la 57 kg. Cnd am vzut c nu am putut face cntarul pentru aceast categorie, speram si nu speram s cstig o medalie la 62 kg. Dup primele dou tururi, am fost sigur c voi obtine o medalie. La anul, voi concura tot la copii si sper s iau aurul iar pentru viitor mi propun s fiu selectionat n lotul national de cadeti. Pe lng cele trei au mai fcut o figur frumoas la Trgu Mures sportivii Loredana Luchian (48 kg), Darius Perju (47 kg) si Doru Sipoteanu (85 kg), toti situati pe locul 5. Primii patru nvat la scolile din comunele respective, ultimii doi sunt elevi la Scoala 9 Vasile Alecsandri, din Vaslui. Ne bucurm pentru medaliile cucerite de cele trei fete, ns nu vrem s ne oprim aici. Vom munci mai mult, vom pune pret pe antrenamentele specifice, dar si pe pregtirea fizic. Ca n orice domeniu, numai cei foarte bine antrenati pot ajunge sus, n vrful ierarhiilor. Cei care nu tin pasul n pregtiri, se autoelimin. Acestia nu pot obtine rezultate dintre cele mai bune, nu se pot clasa pe podium, ne-a spus Neculai Beligan, unul dintre antrenorii sectiei de lupte libere de la Viitorul Vaslui.

3 COMENTARII

  1. sant bucuroasa ca ai fete care fac acest sport andreea asi vre sa stiu cine esti eu am adus prima medalie feminina la lupte libere vaslui am pierdut legatura cu toti si mi-ar place sa mai stiu de toti besos

  2. ma bucur foarte mult pt fetele ce au castigat,mi-am adus aminte ca odata am frecventat si eu acest sport si chiar am luat o medalie la categoria 40kg.Ma bucur tare mult sa aud ca si acum acest sport are si echipe de fete nu doar de baietii.bafta multa fetelor in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.