Contestatiile rulmentistilor, discutate n Turcia

n urma depunerii a peste 120 de contestatii de ctre salariatii SC Rulmenti SA Brlad care urmeaz s intre n somaj, conducerea fabricii a fost chemat de partonat n Turcia, pentru a solutiona problema. La aceast situatie s-a ajuns dup ce, n urm cu aproape dou sptmni, directorii au hotrt s dea n somaj 850 de salariati. Operatiunea propriu-zis a nceput luni, 2 martie, cnd listele finale cu cei ghinionisti au fost afisate. Pe ele s-au regsit angajati din fiecare sectie a societtii productoare de rulmenti, de la simpli muncitori la oameni cu functii. Nemultumiti c erau dati n somaj fortat, chiar dac primeau plti compensatorii, peste 120 de salariati au depus contestatii mpotriva acestei selectii. Mai ales c unii aveau vechime foarte mare n cadrul societtii iar familiile lor nu au alte surse de venit. De aceste reclamatii au auzit si turcii, patronii fabricii, care au chemat conducerea unittii „la raport”. „Momentan, nu v pot spune nimic concret despre situatia de la Brlad, tocmai pentru c suntem n Turcia, unde analizm n detaliu situatia disponibilizrilor. Cel mai probabil, n cursul zilei de joi (astzi, n.r.), vom discuta concret despre contestatii si cu reprezentantii sindicali ai salariatilor”, ne-a spus Corneliu Pricope, directorul tehnic si purttorul de cuvnt al fabricii.

9 COMENTARII

  1. Dar de DIVIDENTELE barladenilor de la RULMENTI ce spuneti? unde sunt caci fabrica a avut PROFIT in ultimii 5 ani ..s-au..evaporat? NOI suntem partasi numai la pierdere ….dar….la ..castig…cand? Cand lucrurile au mers bine nu ne-au dat nimic….iar acum cand lucrurile nu mai merg ne arata..POARTA ???DOMNILOR GUVERNANTI.POLITICIENI.CARE PROMITETI SI STELELE DE PE CER PANA VA VEDETI ACOLO SUS….NU AVETI NIMIC DE SPUS..LA ASTFEL DE LUCRURI???? NU STITI SAU NU AUZITI DECAT PROPRIUL VOSRU INTERES?//

  2. Cati BANI au scos TURCII pe spinarea noastra frati barladeni?FFF MULTI?….Au construit fabrica din TURCIA au cumparat fabrica din UNGARIA au venit cu cate o gentuta cu cateva lucruri si au plecat cu masini de 20.000 de euro cumparate cu bani facuti la BARLAD.Numai cu banii de pe fierul vandut din fabrica si-au scos banii pe care i-au dat pe fabrica….. dar masinile si tehnologia care au plecat…dincolo in TURCIA ??? nu stie nimeni de ea NEA ARITOANE sa mori ca nu stii nimic?.. stii dar esti BANDIT ca ti-au dat bani si acum esti…CATELUL lor….se vede cum te-ai luptat tu cu ei cat ai fost LIDER de sindicat…?

  3. Poate macar in al 12 -lea ceas se vor trezi cei ce ar trebui sa vada si sa auda de MAGARIILE care s-au facut si se fac la BARLAD .Cei care au ajutat ca MUNCA si TRANSPIRATIA noastra si a celor de dinaintea noastra sa se vanda pe cat?…NIMENI NU STIE unora care au venit si s-au imbogatit pe spinarea noastra,pe munca noastra,a celor de jos de la baza societatii.iar acum le arata poarta pe unde se intra.Unde sunnt acum cei ce ne-au vandut;..PAIS.ALBU.LEFTER .si marele mincinos si afacerist Toderica ARITON ???.Toti sunt bine mersi…..iar saracii muncitori muritori de FOAME intr-un oras fara nici o perspectiva de a gasi un loc de munca….

  4. Aceasta disponibilizare a cazut foarte bine turcilor si romanilor cu functii sus puse pentru a da afara omeni care au pus suflet ca fabrica sa mearga bine, sa realizeze profit an de an. De ce in acesti ani acesti angajati -actuali disponibilizati si chiar cei care raman nu au avut posibilitate sa-si asigure o rezerva financiara cum au facut fostii si actualii directorii care au venit intr-un costum second-hand iar acum au averi colosale. De unde? Oare nu din munca acelor necajiti care nu au cu ce sa isi plateasca darile de la o luna la alta. Au fost trei ajutati de un lider de sindicat si acum sunt peste 20 de capuse care nu se mai satura de imbogatire.. Oare acel lider care a prostit lumea ca o va ajuta dar el se ocupa de incasarea profitului de la strand iar acum drep rasplata de la Ismail a primit postul de consilier crede ca o sa vanda fabrica inca o data pentru a primi strandul. Gresit. Sunteti penibili d-lor directori-slugi. Ar fi bine ca acest oras sa se trezeasca si sa va scoata nu din oras ci din tara spre Antalya unde ati mai fost in vacanta.

  5. Pricope nu s-a dus in Turcia pentru a salva vietile bietilor oameni,ci sa duca tratative pentru a cumpara fabrica,nu inainte de a o duce la ”faliment” !!!

  6. Madamele sa si miste c…. la munca; ce atata singur intretinator? Ie he he! Si care dumnezeu sa faca dreptate? Asteapta dumneata sa i bata vreun dumnezeu pe cei din rulmenti sa…. De ce sunt nemtii fericiti? Pentru ca muncesc. NU ca noi, cafele, barfe, si ceasul se invarte si vin banutii…. NU va mai smiorcaiti. Puneti mana pe carte, faceti cursuri, plecati la munca. Staati ca babele la urlat la gard. Ca ne da afara. Pai sa va dea!

  7. Mai fratilor atita timp cit nu se respecta criteriile din contractul colectiv de munca privind disponibilizarile, nu aveti ce face.Nu partea turca care este la conducerea SC”RULMENTI”SA ESTE DE VINA ci ROMANII care o conduc.Ati auzit ca a disponibilizat vre-un director?
    NUU.Ati auzit ca a disponibilizat vre-un PILOS?NUUU.Atunci cum va dati cu parerea ca au ramas numai „baietii buni”?Unele din criterii erau : daca lucreaza sot si sotie in fabrica, unul pleaca[nu a fost asa];concedii medicale; etc.Domnilor DIRECTORI daca aveti frica de DUMNEZEU va rog insistent sa analizati foarte bine aceste situatii de disponibilizare ca e pacat de DUMNEZEU sa dati afara un singur intretinator de familie si sa ramina unul care a facut favoruri sefilor ierarhici,iar celalt sa ramina muritor de foame cu familia sa.POATE VA DESCHIDE DUMNEZEU OCHII SI VA VOR FACE MAI INTELEPTI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.