Concert de tinuta la Casa de Cultura Vaslui

Smbt sear, la Casa de Cultur Constantin Tnase din Vaslui a avut loc un atractiv concert coral sustinut de Corala Collegium Cantorum Nicolae Oancea a Casei Corpului Didactic (CCD) Bucuresti, dirijat de prof. Valentin Moraru si Corala Voces a Casei Corpului Didactic Vaslui, dirijat de prof. Cristin Ciubotariu. Oaspetii din Capital i-au ncntat pe cei peste 350 de spectatori prezenti la spectacol cu piesele Tatl nostru, Tebe poem, Cmara ta, Miluieste-m Dumnezeule, Ctre tine Doamne am strigat, Ca pre mpratul (cu continut religios) si Suit din Bihor, Are mama fat mare, Doruletul, Lino Leano, Srba pe loc, Iac-asa si n poienit (continut laic). Gazdele au rspuns cu Salba luminilor, Mocirita cu trifoi, De-ar fi mndra, Give me Jesus, Trurli, trurli, Pe crare sub un brad, Ajo, mama, Dor mi-i bade. Publicul a aplaudat cu mult cldur evolutiile celor peste 60 de artisti care au urcat pe scen, desi n sal era destul de frig. Vreau s multumesc din suflet conducerii Casei Corpului Didactic Vaslui pentru solicitarea de a fi parteneri la acest proiect interjudetean. Corala Nicolae Oancea a concertat n tar si peste hotare si n putine locuri a fost primit si ovationat ca la Vaslui. Acest fapt ne bucur foarte mult. Multumim celor prezenti la concert. Publicul spectator s-a dovedit a fi un bun cunosctor al acestui gen muzical. Este impresionant s vezi publicul n picioare, nemiscat, aplaudnd. Ne dorim s rmnem n amintirea publicului vasluian, ne-a declarat prof. Diana Melnic, director al Casei Corpului Didactic Bucuresti. La rndul su, prof. Veronica Anton, director al CCD Vaslui a spus: M bucur c aceast prim faz a proiectului s-a bucurat de succes. Ne propunem ca el s continue. Vrem s cooptm si alte cadre didactice, dar si elevi pentru a creste numrul membrilor grupului nostru. Prof. Cristin Ciubotariu, dirijorul corului vasluian, a adugat: A fost un moment artistic deosebit, plin de emotii. Colegii nostri bucuresteni au ncntat publicul. Formatia are limbaj muzical. M bucur atasamentul publicului, prezenta n numr mare a acestuia si modul cum au stiut spectatorii s se comporte. A fost ct se poate de receptiv la interpretare, dar si la repertoriul prezentat. Sincer, nu m asteptam s vin la sal mai mult de 100-150 de spectatori.

2 COMENTARII

  1. Au fost 350 de spectatori pentru ca directorii de scoli si-au amintit de epoca de aur si le-a impus personalului din scoli sa mearga la spectacol.
    Altfel, personalul diodactic era luat „la intrebari”.
    Ce golaneala o fi mai fost la mijloc si cu acest spectacol?!?!

  2. Imi pare rau ca nu am vazut si eu concertul, dar, regret si mai mult ca nu am venit sa-mi pun si eu o mutra acra asa cum face dirijorul corului ,,Voces din Vaslui (cand jurizeaza) ca sa-i bag coristii in sperieti.V-ar conveni, domnule Dirijor? Deci , fiind tot un om, aveti si emotii.. .Greu de crezut ca ati coborat pe pamnt, pentru ca de la nivelul Varfului Omu unde singur v-ati cocotat nu prea vedeti multe lucruri si faceti mult rau mai ales celor nevinovati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.