Brladenii si iubesc vechiturile

n jur de 500 de kilograme de deseuri electrice si electrocasnice au fost colectate, smbta trecut, de la locuitorii municipiului Brlad. Este un adevrat record, dac lum n calcul c, la precedentele actiuni similare, aceeasi cantitate a fost colectat ntr-un an ntreg. Actiunea „marea debarasare” este initiat de Ministerul Mediului si se afl la a VI-a editie. Scopul acestei campanii este colectarea aparaturii electrice, electronice, a echipamentelor informatice si de telecomunicatii etc. n vederea reciclrii. Totodat, se doreste strngerea acestora pentru a reduce nivelul polurii mediului. Totusi, brldenii nu par preocupati de acest aspect. O dovedeste „mica debarasare”, de smbta trecut. O jumtate de ton de aparate electrice si electrocasnice, aceasta este „prada” pe care Primria si SC Remat SA Iasi au reusit s o adune de la cei aproape 70.000 de locuitori ai orasului. Chiar dac pare putin, cantitatea este de aproape trei ori mai mare dect cea realizat n cadrul ultimei actiuni de acest gen, din luna decembrie 2008. Brldenii tin la aparatura veche pe care o au n case si, orict de deteriorate ar fi televizoarele sau masinile de splat, nu se ndur s le recicleze. „Nu avem prea multe informat ii despre colectarea deseurilor electrice sau electrocasnice pe zone ale Brladului, ns, per total, s-a reusit strngerea unei cantitti egale cu cea din tot anul 2008. Anul trecut, n fiecare din cele trei campanii desfsurate n localitate, abia reuseam s strngem 100, maxim 200 de kilograme de deseuri. Ne bucurm c de aceast dat s-a colectat mai mult si sperm ca lumea s continue si pe viitor s aduc aparatele vechi si stricate”, ne-a spus Olga Ungureanu, seful Serviciului Gospodrie Comunal. Nici n 2007 debarasarea nu a avut prea mare succes la Brlad, reusindu-se adunarea a doar 510 de kilograme de deseuri. Rmne de vzut dac n luna aprilie, cnd va fi programat urmtoarea actiune de acest gen, localnicii vor reusi s-si bat propriul record.

5 COMENTARII

  1. Articolul este amatoricesc si / sau autoarea este amatoare…

    Daca acea actiune periodica a fost bunicica dar se vroia mai bine… ce-ar fi daca redactorul ar fi informat, ar cunoaste ce scrie si ar publica detaliile campaniei= telefon Tel verde la nivel national, pagina web, periodicitatea evenimentului…

    Ar trebui triati oamenii de presa locala!?!?!

  2. Da , ce sa spun , in ziua cu pricina , pe strada 1 decembrie , cam pe la jumatate , cineva a pus in strada 2 televizoare alb negru , pentru a fi ridicate .Erau intregi. Au stat acolo toata ziua iar pe seara se puteau vedea cele 2 tv-uri facute bucati pe partea cealalta de strada , pe o alee. Deci …..mai putin cu lauda si rematul asta sa organizeze altfel aceste actiuni , sigur vor avea mai mult succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.