Administratie cu securea razboiului pe masa

Replica Alinei Munteanu, primrita comunei Grivita, care a fost acuzat de cinci consilieri locali de comiterea mai multor abuzuri, nu a ntrziat. Duminic, ea a organizat o conferint de pres n care practic i-a desfiintat pe cei cinci „rzvrtiti”. ntlnirea cu presa s-a consumat ieri n sala de sedinte a Primriei Grivita. n sustinerea Alinei Munteanu a venit si un grup de sase consilieri, n frunte cu viceprimarul comunei. Punctual, primrita a explicat cum stau lucrurile n institutie, dar mai ales cum stteau nainte de a prelua ea friele primriei. Munteanu a tinut s fac aceste precizri ntruct, spune ea, pe atunci, o parte din cei cinci consilieri care au acuzat-o de abuzuri detineau aceleasi functii n Consiliul Local. „Acuzatiile grave ce mi-au fost aduse de cei cinci nu m pot lsa fr replic, avnd n vedere c reprezint numai neadevruri. S-a spus despre mine c as fi nclcat legile din domeniu, cnd, de fapt eu sunt cea care, cu ajutorul echipei pe care o conduc, ne-am opus unor astfel de practici din partea dumnealor. Asa erau nvtati s procedeze din mandatele trecute. Noi, niste novici n ale administratiei, nu le-am mai putut permite s ncalce legea”, a afirmat transant edilul.

Detalii picante

Odat cu contraatacul declans at de Alina Munteanu, au iesit la iveal si o serie de „fapte” mai putin obisnuite pentru activitatea unui consiliu local, povestind chiar despre o situatie cu care foarte putine institut ii similare din tar s-au confruntat pn acum: spre exemplu, plecarea dintr-o sedint de consiliu extraordinar a… presedintelui de sedint! „Aici, pn n vara anului trecut, fiecare si-a fcut propriile legi. Am atras atentia n nenumrate rnduri c asa ceva nu se mai poate tolera. Ce-i drept, am spus c, n cazul n care se constatat unele deficiente, putem s le ndrept m pe parcurs, mpreun. Nu s-a vrut asa ceva si s-a continuat. i ntreb pe acei domni consilieri cum se poate ca tocmai presedintele de sedint, unul dintre ei, s prseasc o adunare pe care o prezideaz? De ce s-au suprat cnd li s-au luat indemnizatiile? Pentru c nicio institutie nu poate plti un om pentru un lucru… probabil de asta!”, a mai spus primrita. Un alt exemplu dat de edil l-a vizat direct pe fostul primar al comunei, Aurel Savin, cel care avea s devin n vara anului 2008 secretar al comunei, pentru ca de cteva zile s fie suspendat din functie pentru o condamnare cu suspendare de dat recent. „Comuna Grivita a fost dat exemplu negativ tuturor primriilor din judet, pentru o amendat de peste un miliard de lei pe care a primit-o pentru neachitarea sarcinilor de serviciu. Cine plteste acesti bani? Tot contribuabilii nostri din comun, din cauza unor consilieri precum o parte din cei cinci, care nu sau asigurat la vremea respectiuv c legile sunte respectate. Mai mult dect att, vreau s v spun c eu nici acum nu am acces la hotrrile de consiliu date din 2007 si pn la momentul n care am fost eu aleas primar. Domnul Savin spune c nu stie de ele si tot asa…”, a mai spus Alina Munteanu.

Totu-i bine cnd se termin…

Referirile la activitatea ilegal ale unora din cei cinci au continuat si cu felul n care erau organizate pn acum comisiile de specialitate ale primriei, cum se ntocmeau anumite proiecte de hotrre de ctre consilieri fr a se respecta alte legi din domeniu, Alina Munteanu condamnnd totodat rutatea de care dau dovad „adversarii” si politici n privinta unor activitti ntreprinse de ea. „V pot spune toti acesti domni consilieri care sunt prezenti astzi aici c am dreptate si c niciodat nu am nclcat legea, n niciun fel. M lovesc doar de rea credint din partea celor cionci, mai ales c eu am fost cea care, nc de la finele anului trecut, le-am solicitat s ngropm securea rzboiului si s ncepem mpreun, ca o echip, un an nou, n conditii de criz. Nu s-a vrut asa ceva… dup cum se vede!”, a ncheiat primrita. Reamintim c, acum cteva zile, cinci consilieri din Grivita (Ioan Ticiu, consilier PSD, Viorel Cornel Iordache, consilier PNG-CD, Valentin Popa, consilier PNL, Petru Grigoras, consilier PIN si Sorin Marius Horia, consilier PNL) au acuzat-o pe primrit de abuzuri grave si aplicare a legii dup bunul plac. Mai mult, aces- tia s-au declarat profund consternati si de modalitatea n care ntelege Alina Munteanu s reprezinte interesele celor care au votat-o n fruntea comunei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.