56 de calculatoare cu programe fara licenta

Politia de Investigare a Fraudelor monitorizeaz respectarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe, avnd n vedere varietatea larg a modurilor de operare pentru realizarea unor venituri ilicite si pentru prejudicierea titularilor de drepturi. Astfel, miercuri, 4 martie, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui au desfsurat o actiune pe linia respectrii prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, pentru prevenirea si descoperirea neregulilor din domeniul propriettii intelectuale, cercetarea si stabilirea rspunderii penale a persoanelor care se ocup cu utilizarea neautorizat a programelor pentru calculator. Politistii au efectuat verificri la o societate cu profil de instalare a masinilor si echipamentelor industriale, pentru a stabili legalitatea utilizrii n reteaua informatic de software. Au fost identificate 56 calculatoare pentru care nu au fost prezentate n totalitate licentele pentru sistemele de operare si pachetele Microsoft Office instalate n reteaua de calculatoare a societtii. n cursul cercet rilor, politistii vor stabili mpreun cu reprezentantii ORDA (Oficiul Romn pentru Drepturile de Autor) programele instalate si utilizate ilegal, precum si prejudiciul produs titularului drepturilor – Microsoft Office. Cele mai ntlnite tipuri de piraterie software constatate de politisti n urma activittilor de cercetare sunt instalarea, stocarea si rularea neautorizat pe mai multe PC-uri a programelor de calculator sau copierea neautorizat a software-ului si/sau a documentatiei.

4 COMENTARII

  1. Am informatii clare ca politia si DIIcot-ul folosesc programe fara licenta. Mi-au facut perchezitie la un PC iar apoi s-a constatat nulitatea raportului deoarece au folosit un program Encase pentru care nu aveau licenta valabila si nici omologale pentru justitie. Pe astia cine ii controleaza. Credeti ca DNA sau alte structurii au toate softurile obtinute legal?

  2. tara nimanui… cum e posibil ca niste idioti din america sa vina sa ne falimenteze. parca am fi o adunatura de tampiti. si asa suntem saraci …

  3. Hai sa fim seriosi. Ce naiba oamenilor TARA MOARE SI gaborii se apuca sa apere interesele Microsoft?????Saracii nu au bani sa facem o cheta sa-i ajutam sa treaca criza.

  4. Sa vina la televiziunea si ziarul de la cvintet sa vada softuri fara licenta dar cum corb la corb nu scoate ochii pentru ce sa vina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.