Spitalul din Brlad, sub asediul pacientilor!

Dup aproape o lun de asalt, gradul de ocupare al ctorva sectii din cadrul Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman din Brlad nc depseste numrul paturilor disponibile, n prezent situndu-se la aproape 107% din capacitate. Cu toate acestea, procentul este aproape acelasi cu cel nregistrat n aceleiasi perioad a ultimilor doi ani. Unitatea spitaliceasc deserveste nu doar cei circa 70.000 de brldeni, ci si alte cteva mii din comunele arondate. Explicatia medicilor vorbeste despre faptul c este normal, ntr-o anumit msur, ca adresabilitatea s creasc, n special n perioada n care lucrrile agricole sunt n stand-by. Motivul este foarte simplu. Oamenii din satele apropiate Brladului profit de timpul liber pentru a se interna si a-si evalua starea de sntate. Cele mai aglomerate sectii sunt cele de Boli Infectioase, Pneumologie, ORL, dar si Medicala (Cardiologie, Interne). n ultima lun, spitalul s-a confruntat cu o crestere a adresabilittii att n cadrul sectiilor din Ambulatorul integrat, ct si la Compartimentul de Primire Urgente (CPU). Rata de internare este ct de ct constant, ns numrul investigatiilor fcute n cadrul CPU a crescut cu aproape 3.000, adic cu 40%. Acum este o perioad n care sezonul rece ne afecteaz foarte mult, ns se adaug si efectele produse de criza economic, a spus Gabriela Danis, directorul medical al unittii. Aceasta a mentionat c, timp de cteva zile, n luna ianuarie, procentul gradului de ocupare n spital a oscilat ntre 100 si 130%, n prezent nregistrndu-se o usoar scdere. Pentru a preveni infectiile nosocomiale (cele contractate din spital), conducerea a luat decizia de a reduce numrul vizitatorilor pentru fiecare pacient la doar unu pe zi. Totodat, acestia trebuie s tin cont de programul de vizite si s nu ncerce s intre la orice or din zi n incint.

2 COMENTARII

  1. …de ce nu se procedeaza precum odinioara,la spitalul murgeni,comartiment boli interne,pacienti cu paciente intr-un salon…,simplu,management liberal,indicatori de performanta excelenti?

  2. Intr-adevar, la interne numarul pacientilor este foarte mare, si in special cele mai aglomerate sunt saloanele de femei. Vineri seara am fost pe acolo si intr-unul dintre saloane erau 21 de bolnave /9 paturi, 18 stateau doua in pat iar trei pe o margine de pat sau se plimbau pe holul spitalului. Chiar nu stiu cum s-au culcat acele femei. Cum sa mai reuseasca si cadrele medicale sa mai aiba grija de tine?! Ele sunt aceleasi, nu se dubleaza ca numar. Eu nu as sta internat in asemenea conditii. Nu mi pare normal sa stai cu o alta persoana in pat, si mai ales acum cand am intrat si in UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.