Proiectul de buget pentru 2009, trimis Parlamentului

Proiectul de buget pentru 2009 a fost transmis Parlamentului de ctre Guvern, cu solicitarea de a fi dezbtut cu prioritate. Executivul estimeaz c discutiile din Parlament privind proiectia bugetar vor fi ncheiate n maximum dou sptmni. Proiectul bugetului de stat si cel al bugetului asigur rilor sociale de stat au fost aprobate, joi, de Guvern, dup consultarea sindicatelor si a patronatelor. Anastase:

„n 10 zile se va finaliza dezbaterea bugetului n comisii”

Presedintele Camerei Deputat ilor, Roberta Anastase, a declarat c a primit proiectul bugetului de stat pe 2009 de la Executiv si c acesta urmeaz s intre n discutia Birourilor Permanente reunite, sptmna viitoare. „Bugetul a sosit. Urmeaz s avem, chiar la nceputul sptmnii viitoare, o sedint comun a conducerii celor dou camere, prin care se distribuie bugetul la Comisiile pentru aviz. Va fi o perioad destinat depunerii amendamentelor si voi solicita parlamentarilor s-si aloce mai mult timp de lucru n comisii astfel nct s l avem n scurt timp”, a sustinut Roberta Anastase. Presedintele Camerei Deputat ilor a estimat c bugetul va iesi din dezbaterea comisiilor de specialitate n 10 zile. „De altfel, termenul este absolut n regul, n sensul n care ne ncadrm ca timp, pentru c eu cred c discutia pe buget se va finaliza n comisii undeva n jurul unei perioade de 10 zile”, a precizat Anastase. Potrivit unui comunicat al Camerei Deputatilor, cele dou proiecte vor fi trimise de Birourile Permanente ale celor dou Camere, spre dezbatere si avizare, comisiilor pentru probleme de buget si finante. Celelalte comisii avizeaz aceste proiecte, la capitolele care intr sub incidenta obiectului lor de activitate.

20% din cheltuielile bugetare vor fi alocate pentru investitii

n sedinta de joi, Guvernul a luat decizia politic de a aloca pentru investitii o sum reprezentnd echivalentul a 20% din cheltuielile bugetare programate n acest an, n principal pentru infrastructur. Premierul Emil Boc a afirmat, n ultimele zile, c Executivul ncearc s aloce 20% din cheltuieli pentru investitii care s genereze locuri de munc si crestere economic pentru iesirea din criz. „Evident c exist dificultti si n a mprti aceste 10 miliarde de euro, ct reprezint 20% din buget pentru investitii. Vrem s dm (banii-n.r.) n acele sectoare care s genereze resurse economice si locuri de munc, pentru ca Romnia s poat merge mai departe”, a spus Boc, la finalul discutiilor de miercuri cu sindicatele si patronatele. Premierul a asigurat c proiectul de buget va fi din nou discutat cu partenerii sociali nainte s fie trimis Parlamentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.