Pistol aruncat n sant

Alert, la finele sptmnii trecute, la Politia Brlad: pe apelul unic 112 s-a anuntat c un pistol a fost descoperit ntr-un sant de pe marginea Drumului European 581, la iesirea din Brlad spre Vaslui. Arma a fost descoperit de un cioban din localitatea Zorleni si imediat la fata locului s-au deplasat mai multre echipaje de politie, avnd n vedere c toat lumea este nc n alert ca urmare a incidentului de la depozitul militar din comuna ilfovean Ciorogrla. Din fericire, n locul respectiv s-a gsit un pistol cu gaze, arm ce face parte din categoria celor neletale. Cu toate acestea, la cercetri au fost solicitati s ia parte cei de la Serviciul Arme, Explozici, Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui. Acestia au stabilit c este vorba despre un pistol marca Valtro, calibrul 9 mm, fr ncrctor sau munitie, care cel mai probabil fusese aruncat n sant n urm cu putin timp, desi prezenta pete vagi de rugin. Dup efectuarea tuturor operatiunilor specifice, arma a fost luat n custodie de ctre cei de la Arme pentru a fi expertizat n vederea identificrii posesorului. Se va mai urmri si aflarea mprejurrilor n care a ajuns s fie aruncat n sant si dac se afl sau nu n stare de functionare. n conditiile n care, dup seria armei, nu se va putea c aceasta are un detintor legal, vorbim despre o infractiune, respectiv detinere fr drept, fapt pentru care cel vinovat risc detentie pe o perioad cuprins ntre trei luni si un an, ne-a declarat inspector de politie Mihaela Straub, purttorul de cuvnt al IPJ Vaslui.

2 COMENTARII

  1. Un ,,liber la port de arme”, ar rezolva multe treburi in tara asta, incepand cu starpirea micilor gainarii si terminand cu crimele de orice fel si marile jafuri nationale!

  2. Mai da ce galgara multa fac ei cu cercetarile lor specifice si masurile legale care se impun.Poate ia si Boc masuri specifice si legale de inlaturare a sporului de dispozitiv si a celui de antena. Ce spuneti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.