OJPC a dat amenzi de peste 123.000 de lei comerciantilor din judet

n luna ianuarie, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Vaslui a desfsurat 237 actiuni de control, att n domeniul produselor alimentare, ct si n cel al produselor nealimentare si prestrilor de servicii. n timpul verificrilor efectuate s-au constatat deficiente privind comercializarea de produse alimentare si nealimentare n afara datei durabilittii minimale; prestarea serviciilor de alimentatie public n spatii neautorizate; neafisarea preturilor de vnzare etc. Urmare a deficientelor constatate, au fost dispuse urmtoarele msuri: oprirea temporar a comercializrii pentru produse n valoare de 107.641 lei, pn la eliminarea deficientelor constatate; oprirea definitiv a comercializrii si retragerea din circuitul consumului uman pentru produse alimentare si nealimentare n valoare de 2.499 lei; suspendarea temporar a activittii n 7 unitti de alimentatie public. Pentru nclcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost aplicate 165 sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 123.450 lei. n aceast perioad, au fost cercetate si solutionate 50 de reclamatii primite din partea consumatorilor; 27 fiind ntemeiate, 15 – nentemeiate, iar 8 – redirectionate pentru cercetare organismelor competente.

2 COMENTARII

  1. Nu mai gazduiti asemenea articole ale OJPC pentruca mint cu nerusinare..A sustine c a u dat N amenzi comerciantilor fgara a nominaliza este cea mai mare minciuna cu care se acopere pe langa inactivitgate si ao crasa incompetenta.

  2. OJPC , institutie fara specialisti cu pregatire juridica. In speta SC. „AQUAVAS” SA , unde ne prostesc si ne jecmanesc cu INDICELE DE CORECTIE , in care lege sau contract de furnizare a citit sefa de acolo , existenta unei clauze juridice de acest tip ? Dar in Codul comercial sau metodologia contractelor , a vazut careva legalitatea inscrierii unor clauze abuzive ? Si reclamatia catre OJPC , este o etapa , obligatorie inaintea inaintarii in instanta a ueni actiuni. Se vede de la o posta cit de „ageamii ” sunt angajatii de la acest for si cit de mult se lauda , ei nefiind eficienti si nelucrind in interesul cetateanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.