Mici tensiuni sau doar o parere

Ieri, sedinta Consiliului Judetean (CJ) Vaslui a nceput n nota obisnuit, dar, foarte repede, proiectele de hotrre aflate pe ordinea de zi au inflamat spiritele. Protagonisti ntr-un schimb de replici neasteptat, doi grei ai politicii si administratiei judetene, Vasile Mihalachi si Dumitru Buzatu, presedintele, respectiv vicepresedintele CJ. Dup sedint, armonia dintre cei doi s-a restabilit de la sine. Nu a fost nici o tensiune ntre noi. Pur si simplu, punctul meu de vedere nu a coincis cu punctul de vedere al d-lui Buzatu si al d-lui Stoica, a explicat Vasile Mihalachi. La punctul 2, consilierii au discutat pe marginea reducerii cu 50% a cheltuielilor de natur administrativ n rndul personalului CJ si a unittilor din subordine. Am considerat c este bine s umblm la mai multe capitole de cheltuieli, pentru a le reduce, a explicat Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui. Dumitru Buzatu, vicepresedintele CJ, a detaliat, dorind s spulbere suspiciunile sefilor de institutii: astfel, acele cheltuieli care sunt iminente nu vor putea fi private de finantare. Sugestiile lui Buzatu au luat forma unui elocvent n loc de cinci fraze, vor spune numai dou la telefon. n nici un caz, salariatii nu vor putea reedita performanta la care a ajuns un anumit director, care, a precizat Buzatu, (…) vorbeste la telefon mai mult dect vorbeste domnul Mihalachi.

Mandatarea mandtrii mandatatului

Spiritele s-au aprins la punctul trei, la proiectul de hotrre prin care presedintele Vasile Mihalachi urma s fie mandatat s reprezinte CJ n implementarea proiectului privind reabilitarea retelei de alimentare cu ap, a celei de canalizare si a statiilor de epurare a apelor uzate din Vaslui. Brlad, Husi si Negresti. Domnul Mihalachi m-a mandatat pe mine s m ocup de acest proiect, iar acum el are nevoie s-l mandatm. Nu poate s aib nevoie presedintele s l mandatm noi s se ocupe cu ceea ce trebuie el s se ocupe, a punctat Dumitru Buzatu. S aduceti baza legal care spune acest lucru!, i-a cerut vicepre- sedintele CJ lui Gheorghe Stoica, secretarul judetului. Vasile Mihalachi si Dumitru Buzatu s-au contrat: Mihalachi l-a sftuit pe Buzatu s si rezolve problema cu Stoica n afara sedintei, iar Buzatu a replicat c este dreptul su s fie informat n legtur cu prevederile legii.

Cel mai important program al judetului, n instant

O posibil explicatie a strii de tensiune este faptul c Ministerul Mediului nu a pltit cele 68 de miliarde, reprezentnd contributia sa pentru lucr rile executate pn n acest moment. Programul este finantat n proportie de 75% de ctre Ministerul Mediului, 25% fiind contributia CJ Vaslui. Am fost dati n judecat de ctre una dintre cele dou societti care a lucrat n Brlad, a spus Mihalachi. La rndul su, CJ a chemat n instant, n solidar, Ministerul Mediului. Ceea ce este si mai grav este faptul c, probabil din motive care tin de criz, Ministerul nu are cuprinse n bugetul pe acest an cele 68 de miliarde care trebuie date pentru lucrri. Desi greu de crezut, din sedinta de ieri, cel mai sifonat a iesit Ionel Stefnic Armeanu, directorul DGASPC Vaslui. n final, pe el si-au concentrat tirul Mihalachi si Buzatu, odat cu discutarea raportului de activitate a Comisiei pentru Protectia Copilului. Buzatu a acuzat raportul de relativism. Acest raport cuprinde un fel de reprosuri la adresa autorittilor locale. Dar avem la ndemn lista vizitelor asistentilor sociali, a femeilor consiliate, din ce cauz au renuntat la contraceptionale, de ce si-au abandonat copiii? Tipul acesta de raport care enunt chestiuni generale, principii si observatii este inadmisibil, a spus Buzatu, cernd numele primarilor care au obstructionat derularea proiectului de educatie sexual n mediul rural derulat de Comisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.