nca o gura de oxigen pentru Rulmenti Brlad

Resimtind din ce n ce mai puternic efectele crizei financiare mondiale, SC Rulmenti SA a cerut si obtinut de la Guvern o serie de facilitti fiscale menite a prentmpina concedierile colective de personal. n acest fel, motorul economiei locale, cum este numit intreprinderea, se va putea bucura, n scurt timp, de o hotrre de guvern care i va garanta deducerea din contributia la fondul de somaj sumele reprezentnd pltile cu 75% din salariul de baz al angajatilor trimisi temporar n somaj din cauza volumului sczut de munc. Acest lucru nseamn, efectiv, c emotiile celor peste 2.800 de salariati ai fabricii legate de eventuale disponibiliz ri n mas s-au spulberat, cel putin pentru moment. Trebuie spus c decizia Guvernului a fost luat ca urmare a unei initiative a sindicatelor de la mai multe societti mari din tar, printre care si cea din Brlad. Vestea c Executivul a fost de acord cu acest msur a fost dat ieri, n cadrul unei conferinte de pres, de AdrianSolomon, deputat de Brlad. Acesta a spus c memoriul care prevedea aceast solicitare a sindicalistilor mai cuprinde si alte doleante ale acestora, ns, deocamdat, mna ntins de stat va mpiedica disponibiliz rile. n continuare, se va acorda o atentie deosebit IMM-urilor. Si acestea se vor bucura de sustinere din partea statului. Cel mai important este c astfel de msuri anti-criz au menirea de a opri concedierile colective. V dati seama ce ar nsemna pentru un oras precum Brlad disponibilizri la Rulment i, societate n care muncesc foarte multi localnici. Impactul social ar fi major, mai ales c municipiul, si nici mcar zona nu au posibilitatea reconverversiei profesionale, a spus Solomon. O alt problem mare a societtii din Brlad este cea a recuperrii TVA-ului, motiv pentru care s-a decis compensarea acestuia cu cel pe care intreprinderea l va avea de achitat de acum nainte. Solomon a mai spus c joia viitoare reprezentanti ai sindicalis tilor fabricii vor lua parte, alturi de sindicalisti de la alte societti din tar, la o ntlnire cu ministrul secretar de stat Marius Lazr pentru continuarea implement rii msurilor anti-criz propuse de ctre executiv, n beneficiul societtilor mari si mijlocii care sunt afectate de de recesiune.

2 COMENTARII

  1. Solomon e prea redus intelectual pentru un asemenea demers. Oricum trendul recesiuni nu poate fi schimbat, deci fara disponibilizari nu se poate.

  2. Bravo Adriane , parca mi-am mai revenit putin , eram deprimat si chiar mi-au dat lacrimile dupa citirea acestui articol! Ar fi un dezastru daca s-ar face disponibilizari in masa la Rulmenti datorita zonei in care ne aflam , nu ai unde sa te duci decat in alt oras (aproape imposibil) afara din tara sau streangul de gat ca altceva ce sa faci !!!!!O organigrama corecta a intreprinderii ar aduce un plus de stabilitate ptr. ca nu se poate ca din cei 2800 de angajati o mie si ceva sa plimbe hartii !! Nu sa fie dati afara ca nu doreste nimeni dar sa luam sculele in mana si sa muncim efectiv iar cei care au dreptul de pensie sa iasa ptr. ca multi zic,,eu nu ies la pensie,,!! pai de ce ? ptr. ca acesti oameni fac parte din peisajul societatii !! is cu prezenta , Daca doresc sa munceasca si sunt in putere bravo lor dar sa treaca la munca reala , efectiva . Asta e problema fabricii! Patronatul turc spune ca fabrica este a lor dar banii is ai nostri , adica din ,,n,, valoare beneficiu o parte este ptr. salarii si pe ei nu-i intereseaza cui si cat i se cuvine.Directorii romani sa inteleaga ca nu mai merge asa , sa lase ,,cumetrismul,, si alte grade de rudenie si ,,cunostinte comune,, deoparte .Din cauza lor poate suferi un oras intreg si asa prapadit. Sa nu-l ingroape de tot !!!
    Domnul Solomon , nu lasati sa se produca un dezastru pentru oras !!!si imprejurimi. Agatativa de orice ,,fir de ata,, pentru salvarea societatii!! Daca reusiti asta veti vedea ca in urmatorii 10-15 ani si nu numai , veti fi un erou al acestui oras. Asa sa va ajute Dumnezeu!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.