Deseurile din zona Negrestiului, o problema pe cale de rezolvare

Primria si Consiliul Local Negresti, precum si consiliile locale din comunele Bcesti, Dumesti, Rebricea, Todiresti si Vulturesti, sunt implicate ntr-un program care promite s rezolve problema deseurilor. Astzi, n cadrul unei conferinte de pres, care va avea loc la sediul Primriei Negresti, va fi prezentat proiectul „Sistem de colectare selectiv si valorificare a deseurilor reciclabile n zona Negresti, judetul Vaslui”, implementat de ctre Consiliul Local Negresti, avnd drept parteneri consiliile locale Bcesti, Dumesti, Rebricea, Todiresti si Vulturesti. Proiectul a fost sprijinit financiar de ctre Uniunea European, prin programul Phare 2005 Coeziune Economic si Financiar – „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public n sectoarele prioritare de mediu”. Valoarea investitiei se ridic la 870.000 de euro, din care 700.000 sunt fonduri europene. Proiectul are o durat de implementare de doi ani. Prin acesta se urmreste crearea unui sistem de colectare selectiv a deseurilor care s duc la cres- terea cantittii de materiale reciclabile valorificate, reducndu-se astfel volumul de deseuri depozitate necontrolat, mbunttirea gestionrii deseurilor n zona Negresti prin trehnologii de transfer si sortare, mbunttirea capacittii autorittilor publice locale de a contribui la protectia mediului n vederea cresterii calittii vietii n zona Negresti si a comunelor Bcesti, Dumesti, Rebricea, Todiresti si Vulturesti, prin implementarea unui sistem de management al deseurilor. Proiectul are ca beneficiari 28.894 de locuitori ai orasului Negresti si ai comunelor mentionate, locuitorii din mediul urban reprezentnd 34%, iar cei din mediul rural 66%, 248 de agenti economici si institutii publice care activeaz n zonele n care va fi implementat proiectul, si 38 de persoane instruite din serviciul de salubritate.

4 COMENTARII

  1. mare dreptate…. dar nu cred k se va face prea curand pt k mihalache si bichinet merg la iasi prin vaslui si nu stiu ei ce inseamna sa mergi zilnic la iasi dupa marfa si sa iti strici masina…asta e..

  2. ba..ma lasi ..!!!…tot asa va fi .degeaba se zice .tot gunoaie ,tot punji si peturi ..k banii pt amenajari de halde menajere si gropi de gunoi ecologice ..s-au dus ..eu personal i-as scoate la curatenie pe; cozma ,anton ,istrate ,vieru,carausu …impreuna cu dalcausii de vici …s,ap sa vezi daca nu vor lua masuri ….sa din birou no sa faca nik ..doar vorbe .cica mai au si agenti de mediu .:))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.