Constantin Grosu, la 57 de ani

Constantin Grosu, nvttor la Scoala nr. 9 Vasile Alecsandri, din Vaslui, a mplinit, ieri, 57 de ani, dintre care nu mai putin de 36 petrecuti pe trmul pedagogiei. De mai bine de dou decenii, Grosu este si un mptimit al sportului mintii. n prezent, este presedinte al Clubului de sah Penes Curcanul si, n acelasi timp, presedinte al Asociatiei Judetene de Sah Vaslui. n aceast dubl ipostaz, a organizat si organizeaz, lun de lun, importante turnee pentru copii si seniori, competitii la care particip sportivi din ntreaga tar si nu numai. De-a lungul timpului, n cei 36 de ani de activitate la catedr. Constantin Grosu a pregtit generatii ntregi de elevi cu care, nendoielnic, se mndreste. Am avut si am copii dintre cei mai buni. Unii au ajuns oameni cu pregtire nalt. M pot declara mndru de ei. Si cum mai am ctiva ani pn la pensie sper s formez si alti elevi destoinici, spune Grosu. De-a lungul timpului, a primit diplome de excelent, de onoare sau de merit, diplome oferite de Inspectoratul Scolar Judetean, Casa Corpului Didactic, Directia pentru Sport a Judetului sau Palatul Copiilor. n cadrul acestei ultime institutii, si aduce contributia la pregtirea copiilor n calitate de instructor al cercului de sah Sergentul. I s-a nmnat, n anul 2006, Diploma Gheorghe Lazr oferit de Ministerul Educat iei si Cercetrii, pentru merite deosebite n activitatea la catedr si pentru rezultate remarcabile avute n formarea si educarea tinerilor.

Activitate extracurricular deosebit de bogat

Constantin Grosu s-a remarcat prin rezultatele obtinute de elevi n raport cu standardele curriculare de performant, materializate n progresul scolar al elevilor la clas si la testrile judetene, prin crearea si aplicarea unor proiecte de predare a disciplinelor, prin utilzarea Sistemelor Electronice Informatizate si dobndirea unor performante deosebite n pregtirea elevilor. Ulterior, acestia au fost distinsi la concursurile si olimpiadele scolare judetene, interjudetene, nationale sau internationale. Elevii pregtiti de Grosu au luat parte, cu foarte bune rezultate, la diferite concursuri si festivaluri cum ar fi Ritmurile tineretii, Micul matematician, Miss si Mister Mrtisor n uniform scolar, Festivalul obiceiurilor de iarn ori la numeroasele concursuri de sah. A avut rezultate si n activittile culturale si educative organizate n scoal si n urma finalizrii unor proiecte de parteneriat educational cu impact la nivel local, judetean national si internat ional. Este membru n colectivul de redactie al unor reviste de specialitate, evaluator de manuale, de mentorat si face activitate de cercetare. Nu pot sta o clip. mi place s fac permanent cte ceva. Dac stau, mi st norocul, cum se spune. Munca depus de mine mi-a dat numeroase satisfactii. Nu m pot plnge. Am primit ce mi s-a cuvenit. Voi continua oricnd pe acelasi drum greu dar frumos, ne declar Constantin Grosu. Un om mplinit, o persoan care, la cei 57 de ani ai si, nu are astmpr. ba, dimpotriv, se consider mai tnr ca oricnd.

4 COMENTARII

 1. Doresc multa sanatate,putere de munca si impliniri colegului meu inv.Costica Grosu de la P.C.Vaslui.Costica esti un mare specialist,esti o forta in sahul romanesc!Tot inaintesi nu uita”Nu mor caii cand vor cainii”Inca odata LA MULTI ANI! Prof.antrenor Silvia Carmen Diaconu Palatul Copiilor Botosani

 2. cel mai tare articol din ultimul timp pe care l-am vazut in ziarul dumneavoastra! ma intreb totusi, domnule dorelian david, de ce l-ati tratat ca la diverse si nu l-ati bagat pe prima pagina?

  multa sanatate domnului grosu, care a educat atatea generatii, cu totii ii suntem recunoscatori! cred ca primaria ar trebui sa-i acorde o diploma pentru intreaga activitate! e un artist in viata!

  va multumesc domnule dorelian david pentru ca m-ati delectat astazi cu un articol atat de minunat! mi-ati insorit si mai tare ziua! tineti-o tot asa! ca la basarabia!

 3. Va urez la multi ani si multa sanatate, domnule profesor! Am avut placerea sa va fiu eleva la Palatul Copiilor din Vaslui incepand cu anul 1997. Asa cum ca si invatator ati pus stiloul in mana a sute de copii, ca profesor de sah ne-ati invatat primele mutari si ne-ati deschis calea spre un viitor cu multe succese. Ati fost cel care sarbatoreati zile importante cum ar fi: 1 Decemprie, 24 ianuarie, 1 martie, 1 iunie alaturi de micii si marii sahisti,organinzand diferite competitii de sah. Nu a existat vara in care sa nu ne duceti la competitii din intreaga tara, dar si de peste hotare. De fiecare data cand primeati invitatie la un concurs interjudetean ne adunati cu mic cu mare si mergeam la acea competitie sa aratam ce putem. V-ati luptat sa aduceti sponsori pentru a-i stimula pe micii sahisti la diferite competitii prin medalii, cupe, bani, obiecte. Tot timpul ati incercat sa multumiti toti copiii, sa nu plece nimeni trist acasa, cumparati prajituri si suc pentru toata lumea; pentru cei mici inseamna mult. Sunt multi cei care se cred antrenori sau organizatori de competii, chiar in vaslui, dar dumneavoastra ati stiut cum sa-i atrageti pe copii, stiti cum sa le vorbiti, iar tot ce ati facut a fost pentru noi, sahistii. Va multumim ca ati fost alaturi de noi,ne-ati sprijinit intotdeauna,si chiar daca unii dintre noi suntem la alte cluburi acum, gandul nostru va ramane mereu la clubul „SERGENTUL” si la cel care ne-a invatat primele mutari.

 4. Multa sanatate domnule profesor si sa fiti tot atat de enegic si peste 50 ani. In numele a mai multor parinti (sper eu) va multumesc pentru tot ce ati facut pentru copii nostri in a incerca sa le croiti un drum frumos in viata in general prin activitati educative, cultural -sportive si turistice, in mod special in domeniul sportului mintii. I-ati invatat ce inseamna competitia si dorinta de fi mereu pe podium, ceea ce este mare lucru pentru orice copil, incepand cu cea mai frageda varsta. Tineti-o tot asa si nu va lasati intimidat de vitregiile vietii si de unii care ar incearca, din invidie sau din rea vointa sa va stirbeasca din personalitate, pe care o aveti atat de puternica incat nu ar putea fi doborata nici cu „buldozerul”.

  Multe succese in continuare si LA MULTI ANI!

  „Cineva care v-a fost mereu alaturi si v-a sustinut in tot ceeea ce ati intreprins”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.