Consilieri Brladului, la adapost de criza mondiala

Iar au uitat consilierii locali ai Brladului, cei care ar trebui s fie un exemplu de corectitudine si legalitate, s si actualizeze declaratiile de avere. Totusi, dac ne lum dup cele declarate la momentul intr- rii lor n Consiliu Local (CL) Brlad putem vedea c multi dintre ei s-au pus foarte bine la adpost de efectele recesiunii. Averile lor nu s-au diminuat cu nimic din vara anului 2008 si pn acum, dimpotriv. Desi exist o lege a liberului acces la informatiile de interes public, respectiv 544/2001, n CL Brlad nu se pune problema c aceasta nu ar fi respectat, ct se pune problema respectrii ei… dup ntelesul fiecruia. De fapt, despre mai bine de 90% dintre consilierii locali brldeni nu se poate spune ctusi de putin c si-au tinut ascunse avutiile reale atunci cnd au completat declaratiile de avere, doar c le-au servit celor care le pltesc salariile informatii nvechite. Pe site-ul Primriei Brlad, cel att de intens mediatizat n trecut de ctre conducerea institutiei, tocmai pentru a facilita accesul cettenilor la activitatea angajatilor unittii, apar, de mai bine de sapte luni, aceleasi declaratii de avere pe care cei 21 de consilieri locali ai Brladului le-au completat nc de la momentul intrrii lor n CL. Legea spune clar: aceste declaratii se actualizeaz pn cel trziu la finele fiecrui an calendaristic. Dar la fel de clar este si un alt lucru: consilierii brldeni sunt foarte uituci. Totusi, cei care i cunosc ct de ct bine pe consilieri stiu c unii dintre ei au averi frumoase, masini asisderea, depozite bancare „grase” si au niste afaceri care merg din ce n ce mai bine. Mai sunt unii care detin spatii comerciale valoroase. ns, de departe cel mai avut consier al municipiului rmne, n continuare, si la nceputul acestui an, Viorel Dumitrascu, un apropiat al primarului, care detine masini, un teren, o cas de locuit, una de vacant si un apartament, bijuterii, un tablou scump si nu l ultimul rnd dou depozite bancare n valoare de peste 6,5 miliarde lei vechi si niscaiva actiuni la o firm profitabil n valoare de peste 38 miliarde lei vechi. O avere mai mare chiar dect bugetul Prim riei! ntrebat cum comenteaz atitudinea consilierilor, primarul Brladului a afirmat c nu e vorba dect de o neglijent minor, care ar putea fi trecut cu vederea. n schimb, tnrul viceprimar al Brladului, Traian Petcu fost ceva mai protector la adresa consilierilor uituci, declarnd c „… poate nu li s-a schimbat situatia financiar, de aia nu si-au reactualizat declaratiile de avere. Plus c a fost si „ameteala” cu alegerile parlamentare si cu alegerea noului viceprimar al municipiului”. n schimb, acesta a afirmat c le va cere consilierilor s se pun n legalitate cu ocazia viitoarei sedinte a CL Brlad. Totusi, un lucru rmne cert. Nimeni din CL si Primria Brlad nu a muncit pn acum pe surcele. Ba chiar sar putea spune c s-au mai cstigat niste bani publici, care, mai devreme sau mai trziu trebuiesc justificati n fata pltitorilor de dri obligatorii la stat si la bugetul local.

3 COMENTARII

 1. FRATI IREBISTI TREZITIVA NU TURCII NE MANCA CI ROMANII PUPISTII ROMANI

  DAU AFARA 1000 DE OAMENI SI EI INFINTEAZA POSTURI DE DIRECTORI

  NUMAI PROSTIME DA AFARA EI RAMAN CA SA STEA CU PARU PE NOI

 2. dar smecherul asta de petcu nici cand era consilier ,nici cand e vice nu are de gand sa-si declare averea?
  sau legea nu e valabila pt. el? si de data asta spune ca tot ce are apartine acelei firme la care era reprezentant? atunci, inseamna ca legea functionarilor publici pt el nu e valabila?
  cum ramane cu compatibilitatile si incompatibilitatile vicelui?

 3. DUPA CUM SE OBSERVA CA TOATE LEGILE DIN ROMANIA NU SUNT RESPECTATE TAMAN DE CEI CARE AR TREBUII SA FIE UN EXEMPLU PENTRU COMUNITATEA LOCALA.CREDETI CA ESTE VREUN CONSILIER LOCAL CARE SA-L DOARA SUFLETUL DE PROBLEMELE BIRLADULUI?EU SINT CONVINS CA NU SI ROLUL LOR ESTE SA-SI IA INDEMNIZATIA SA-L PUPE IN CUR PE PRIMAR CA POATE LE MAI SCAPA CITE O LUCRARE DE LA BUGET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.