Brladul a cazut de pe harta investitiilor

Cel mai probabil, si n 2009 Brladul va beneficia de un buget scpat printre degetele celor de la actuala guvernare. Astfel, n acest an nu se vor primi bani dect pentru foarte putine dintre proiectele initiate de Primrie, soseaua de centur nefiind nici mcar pus n discutie. Motivul: Brladul este condus de un primar social-democrat, iar legea, spun partenerii de coalitie, o fac democrat-liberalii de la Bucuresti. Desi n ultimii ani, organizatiile locale ale PSD si PNL si-au tot nsirat merite deosebite n ceea ce priveste viitoarea construire a soselei de centur a Brladului, nici n acest an obiectivul nu se va materializa. Nici nu conteaz c indicatorii tehnico-economici au fost aprobati de fosta guvernare si c acum mai trebuie doar banii. Bugetul pe 2009 va arunca aproape n ntregime judetul Vaslui de pe harta investitiilor. Acest lucru l sustine chiar primarul Brladului, Constantin Constantinesc. El a mai afirmat c din toate proiectele initiate de municipalitate, doar trei vor putea fi realizate n acest an. Asta dac vor veni si fondurile necesare. n primul rnd, este vorba despre consolidarea centrului istoric al Brladului, proiect care va fi finantat n cea mai mare parte din fonduri europene. Deci nu prea se pune la socoteal, ntruct doar 10% vor fi bani autohtoni. Un alt proiect ce va fi demarat n 2009 (sau asa se sper), este cel legat de reabilitarea retelelor de canalizare, n valoare de 17 milioane de euro. Ultimul proiect mentionat de primarul Constantinescu, care va primi finantare n acest an, este cel pentru reabilitarea gropii de gunoi de la Rosiesti. ns nu se stie exact n ce perioad a anului se va ntmpla acest lucru. Soseaua de centur nu se va realiza n acest an. n bugetul pe 2009 nu este prins nicio investitie referitoare la acest proiect si nici legat de reabilitarea unor portiuni din Drumul European. Nici pentru nvtmnt, mai exact pentru reparatiile de la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu sau pentru construirea unui nou sediu pentru Scoala de Muzic si Arte plastice nu s-a primit nc rspuns, a declarat primarul. Sar prea c nici interventia deputatului Adrian Solomon nu a avut efectul scontat n obtinerea de fonduri, asa cum se credea imediat dup alegerile parlamentare din toamn.

5 COMENTARII

  1. ..CETATENE”’ si crezi ca nu are dreptate Popa?Am impresia ca tu te-ai trezit sa vorbesti asa ca lasa si matale pe altii sa faca comentarii.Istetule care le stii pe toate!

  2. popa…care ai scris aici…te-ai trezit si u vorbind ca sa nu spui ca nu ti-ai spus parerea….in primul rand ca nu stii sa vorbesti….il al 2-lea rand…nu stii nici u despre ce vorbesti.asa ca….mai bine lasai pe altii sa faca comentarii…

  3. PUTEA SA FIE SI OBAMA LA GUVERNARE CA BANI PENTRU CENTURA SI ALTE PROMISIUNI ELECTORALE NU ESTE DE UNDE LUA ASA CA LE RECOMAND PRIMARULUI SI LUI DEPUTATUL SOLOMON SA DEA SIMBATA SI DUMINICA GOGOSI GRATIS CA MACAR CU ATIT SA NE ALEGEM CA I-AM VOTAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.