Amintiri despre Marian Cozma

Putini stiu c tehnicianul Liviu Gugles, presedintele Asociatiei Judetene de Handbal Vaslui, l-a cunoscut foarte bine pe Marian Cozma, gigantul de 2,11 metri si 113 kilograme, pe cnd acesta avea doar 15 ani. „Am avut fericita ocazie s-l selectionez pe Marian Cozma, n vara anului 1997, pentru lotul de juniori al Romniei. Tnrul de doar 15 ani evolua la acea vreme la CSS 2 Bucuresti. nc de pe atunci promitea mult. Primul lui antrenor a fost prof. Florin Voiculescu, un mare descoperitor si slefuitor de talente. Cozma a participat la actiunile lotului national de juniori n perioada 1997-2000. n anul 2001, a fost promovat la Dinamo, unde antrenorul Ioan Checiches l-a reprofilat de pe postul de inter pe cel de pivot. Din 2001 si pn n 2006, a evoluat la Dinamo, echip cu care a cstigat un titlu de campion national de seniori. A urmat apoi transferul la formatia maghiar Veszprem, grupare cu care a cucerit dou titluri de campion al trii vecine, precum si Cupa Cupelor, n anul 2008. Anul acesta, juca cu echipa de club n Liga Campionilor”, si aminteste Gugles. „Era un biat cumsecade, prietenos, un tip care glumea cu toti cei din jur. Iubea mult copiii, crora le ddea autografe si mici suveniruri. Aveam o pasiune comun: porumbeii. De altfel, el ndrgea mult psrile, de aici venindu-i si porecla „Psril”. Unii spun c acest apelativ i se trgea de la nltimea sa deosebit”, spune cu regret n voce si n suflet Liviu Gugles. Oamenii de sport din Vaslui deplng disparitia tnrului handbalist. „Miscarea sportiv si cea handbalistic vasluian si exprim adnca durere pricinuit de moartea fulger toare a celui care a fost Marian Cozma, gigantul pivot al echipei nationale de handbal. Transmitem sincere condoleante „familiei” handbalului romnesc si suntem alturi de familia lui „Psril” n aceste momente de grea cumpn. Dumnezeu s-l odihneasc n pace!”, se arat ntr-un comunicat semnat de Asociat ia Judetean de Handbal (presedinte, prof. Liviu Gugles), Directia pentru Sport a Judetului Vaslui (director, prof. Constantin Petrea), Liceului cu Program Sportiv Vaslui (director, prof. Mihaela Lefter) si echipa HCM Vaslui.

4 COMENTARII

  1. Sincere condoleantei familiei dar si handbalului romanesc. desi invingator in teren, a pierdut in meciul cu viatza mare pierdere pt noi totidesi eu nul lam cunoscut fatan fata il stiu de la TV. si stiu ca (a fost )un handbalist fff bun. a fost in ghilimele EL ESTE ,VA FI, UN MARE CAMPION PENTRU ROMANIA…si eu am facut handbla am fost pivot si portar…dar mam lasat..prea multa presune era …si am facut numa un an ..NIMENI NO SAL UITE NICIODATA ……………………………………………………… si culmea ca in totdeauna, noi apreciem oamenii de valoare, abia dupa ce ii pierdem definitiv.SI ASTA UNI O FAC!!!…

  2. ce rau imi pare ca s-a stins din viata, dar totul o sa treaca, pentruca si familia si fanii acestui hambalist sun foarte tristii, ca si mine. Chiar imi pare foarte rau!

  3. Facand abstractie de subiectul in cauza, am si eu o intrebare pentru autorul articolului: Lucrezi cumva la mai multe ziare in acelasi timp sau folosesti tehnica moderna „copy-paste”???

  4. sincere condoleantei familiei dar si handbalului romanesc…. desi invingator in teren, a pirdut in meciul cu viatza… mare pierdere…. si culmea… ca in totdeauna, noi apreciem oamenii de valoare, abia dupa ce ii pierdem definitiv….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.