Actiuni pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar

n sptmna n curs, politistii si jandarmii vasluieni au desfsurat o serie de actiuni pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar. De asemenea, mpreun cu profesorii, au organizat actiuni pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile. Actiunile desfsurate miercuri, 18 februarie, si i-au vizat pe cei care nu se prezint la orele de curs sau pleac din timpul programului scolar, petrecndu-si timpul n cafenele sau baruri. Absenteismul scolar aduce dup sine alte abateri manifestate n rndul tinerilor, precum consum de alcool si tutun, sustragerea unor sume de bani de la printi. Totodat acesti elevi prezint un risc victimal si infractional ridicat, putnd fi implicati, ca autori sau victime n scandaluri, bti, acte de tlhrie. Actiunile politistilor au constat n efectuarea de controale n localurile de alimentatie public (cafenele, baruri), n vederea depistrii si identific rii elevilor care absenteaz de la orele de curs. n cadrul actiunilor s-a urmrit si modul n care se respect prevederile Legii 61/1991, n legtur cu faptul c n locurile publice (restaurante, baruri si discoteci) se interzice cu desvrsire consumul de buturi alcoolice de ctre persoanele care nu au mplinit vrsta de 18 ani. De asemenea, servirea cu buturi alcoolice, n localurile publice, a minorilor constituie contraventie si se sanctioneaz cu amend de la 100 lei la 500 lei. Au fost verificate 54 unitti de alimentatie public situate n apropierea unittilor scolare. Din numrul total de persoane legitimate, 25 s-au dovedit a fi elevi ce absentau nejustificat de la orele de curs, cu privire la acesti urmnd a fi efectuate informri ale unittilor de nvtmnt. Pn n prezent, la nivelul judetului au fost dispuse o serie de msuri cu caracter preventiv pentru asigurarea unui climat de sigurant si securitate public n incinta si n zona adiacent unittilor de nvtmnt, prin asigurarea patrulrii zilnice n zona unittilor de nvtmnt, att n intervalele orare n care se efectueaz intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, ct si n perioadele n care elevii nu au cursuri.

3 COMENTARII

  1. nu se intampla astfel de lucruri numai in clasele IX-XII
    ci si in clasele V-VIII
    sunt de acord cu lucian este ilegal sa se aplice amenzi!!!dar se pot gasi alte modalitati!!!!!

  2. nu toate scolile sunt Scoala Profesionala, unu la mana si-n plus, elevii claselor a XI-a ?i a XII-a sunt n mare parte majori ?i oricum sunt exmatricula?i u?or pentru absen?e a?a c? nu-i nevoie de amend?.
    Mai mult dect att, ?colile nu pot aplica amenzi. Este ilegal ?i mpotriva firii !

  3. Institutiile scolare de comun acord cu comitetele de parinti sa instituie amenzi de 2 lei pentru o ora de absent nemotivat. Aceasta masura a fost verificata pe vremuri la Scoala profesionala Birlad , prin 1975 si a dat cele mai bune rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.