Spitalul Elena Beldiman, printre primele cinci din tara

n urma unei evaluri realizate de ctre o firm de audit intern, Spitalul Municipal de Urgent Elena Beldiman, din Brlad, a fost clasat ntre primele cinci spitale municipale si de urgent din tar. Aceast performant a fost atins si pe baza sistemului grupelor de diagnostice la externarea pacientilor (DRG). Printre criteriile care au condus la obtinerea unui rezultat att de bun, dup numai un an de la transformarea n spital de urgent, s-au numrat si corectitudinea si rigurozitatea cu care se ntocmesc diagnosticrile, precum si a complexittii operatiilor din unitate, sustine conducerea spitalului. Ne bucur faptul c la o prim evaluare am fost apreciati de auditori din afara unittii ca fiind foarte buni referitor la modul n care lucrm. Ne aflm ntre primele cinci locuri din tar att ca spital municipal, ct si ca spital de urgent. Intentionm s dezvoltm activitatea de audit intern, care n prezent se face de ctre firme specializate. Este o obligatie a tuturor institutiilor care folosesc bani publici de a acorda o atentie deosebit auditului intern, a spus Dionisie Lefter, managerul spitalului. Lefter a mentionat c mai este de lucru la nivelul personalului care lucreaz n acest sector, ns se ncearc s se asigure conditii pentru ca, n limita bugetului disponibil, s se perfectioneze. n final, n functie de scorul obtinut, respectiv de DRG, spitalul va primi mai multe sau mai putine fonduri de la Casa Judetean de Asigurri de Sntate Vaslui, lucru specificat si n contractul-cadru. Astfel, n cadrul fiecrui grup de diagnostic sunt inclusi pacientii cu patologie si costuri de tratament asemntoare, obtinndu-se o mai bun corelare ntre serviciile furnizate pacientilor si resursele utilizate de spital.

3 COMENTARII

  1. Nu stiu cat de subiectiva a fost apreciera Spitalului ,,Elena Beldiman”, dar stiu sigur, are cadre profesioniste si probabil si conducere pe masura!

  2. Lasa ca mai stim si noi cum e cu DRGul,tine si de scriptologie si se pot aranja frumos diagnostice pe hartie,care consuma mai multi bani,ca de sunt mai complexe,dar in principiu sa fie vorba de o simpla apenticita,ca sa dau un exemplu .
    Asa ca nu mai faceti un titlu de mandrie cu

    analize de activitate facute doar pe hartie,gen auditare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.